COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Најнови информации

 • Универзитетски професори и претставници од невладини организации од Грац – Австрија во посета на УЈИЕ

  3 мај 2019

  Во четвртокот (2. Мај 2019 год.) делегацијата составена од неколку универзитетски професори и претставници од невладини организации од Грац, Австрија, кои тековно се на студиска посета за политичкото образование во Република Северна Македонија го посетија Кампусот на УЈИЕ во Тетово.

 • Заеднички состанок на претставници од УЈИЕ и од Меѓународниот колеџ за бизнис од Митровица

  3 мај 2019

  Денес (3. мај 2019 година) на Кампусот на УЈИЕ во Скопје, претставници од Универзитетот на Југоисточна Европа, предводени од проректорката за истражување и меѓународни односи, проф. д-р Беса Арифи и Меѓународниот колеџ за бизнис - Митровица (Република Косово) имаа заеднички состанок со цел да ги истражат можностите за заемна соработка, главно во размена на искуства и новини кои се применуваат во наставата, проектите на ЕУ, соработката со индустријата, итн.

 • Ректорот Беџети оствари средба со претставниците од Меѓународниот бизнис колеџ - Митровица

  26 април 2019

  Ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети оствари средба со директорот на Меѓународниот бизнис колеџ - Митровица, проф. Михоне Кероли Мустафа, шефот на Оделот за јавна администрација, Бујар Галопени, и шегот на Оделот за човечки ресурси, Гезим Идризи .

 • Студенти од УЈИЕ во акција за чисто и зелено Тетово

  26 април 2019

  „За чисто и зелено Тетово“ беше мотото на акцијата што ја организираше Универзитетот на Југоисточна Европа - Студентскиот парламент и асоцијацијата во петокот (26.04.2019 година), со расчистување на патот од влезот на Кампусот на УЈИЕ до главниот плоштад во Тетово.

 • Правна агора беше одржа на УЈИЕ

  26 април 2019

  Во четврток (25.04.2019), во отворена средина на Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово, Правниот факултет на УЈИЕ организираше Правна агора со средношколци од сите јавни средни училишта во Тетово.

 • Ректорот Беџети во УЈИЕ Скопје се сретна со холандскиот амбасадор Воутер Пламп

  25 април 2019

  Ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети, денес (25. април 2019 година) во Кампусот на Универзитетот на УЈИЕ во Скопје, се сретна со амбасадорот на Кралството Холандија, н.е Воутер Пламп. Ректорот Беџети го запозна амбасадорот Пламп со актуелните случувања и идните планови на Универзитетот, не само оперативните, туку и стратешките.

 • Над 80 компании заинтересирани да ангажираат студенти од УЈИЕ

  23 април 2019

  Саемот за кариера се одржа во средата (23. април 2019 година), по четиринаесетти пат на Универзитетот на Југоисточна Европа и беше можност за потенцијалните работодавци да се сретнат со студентите и да дискутираат за можностите за практична работа и за вработување.

 • Беше одржан Летен камп за критичкото размислување во дигиталната ера

  19 април 2019

  На 18. и 19. април на Универзитетот на Југоисточна Европа се одржа Летниот камп „Критичкото размислување во дигиталната ера“. Учесници на овој камп се дипломирани средношколци од Тетово, Скопје, Гостивар, Дебар и од други градови.

 • Обука за меките вештини за матурантите од Скопје

  18 април 2019

  Во четврток (18.април) во просториите на Кампусот на УЈИЕ во Скопје се организираше обука на тема „Меки вештини како компаративна предност во иднина “ за матурантите од Скопје.

 • Дебата за даноците на УЈИЕ – Реформите во даночниот систем се неопходен чекор

  17 април 2019

  Јавната дебата „Ајде да зборуваме за даноци“, организирана од Фондацијата Фридрих Еберт и Министерството за финансии на Република Северна Македонија, во средата (17. април 2019 година) се одржа на Универзитетот на Југоисточна Европа.

 • Обука за меки вештини за средношколци од ФСОН

  17 април 2019

  „Меки вештини како компаративна предност во иднина“ беше темата на обуката на која учествуваа поранешните студенти, професорите и матурантите на Факултетот за современи општествени науки, која се одржа во вторникот (16. април 2019 година) на Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово.

 • Комеморативна седница за починатиот професор Алајдин Демири

  17 април 2019

  Во вторник (16. април 2019 година), на Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово се одржа комеморативна седница за смртта на професорот Алајдин Демири.

 • Доделување на наградите за Националниот натпревар Spelling Bee Северна Македонија 2019

  16 април 2019

  Церемонијата на доделување на наградата Spelling Bee Северна Македонија се одржа во петокот, 12 април 2019 година во Скопје, во просториите на Мировниот Kорпус Северна Македонија.

 • Студиска посета на студентите од Факултетот за СОН во јавните институции на Косово и во Албанија

  15 април 2019

  Студентите и професорите на Факултетот за современи општествени науки (ФСOН), во четврток и петок (11-12 април), спроведоа студиски посети во јавните институции на Косово и Албанија. Меѓу академскиот кадар на факултетот во оваа студиска посета беа и претседателот на Универзитетскиот сенат - проф. д-р Јонуз Абдулаи и деканот на ФСОН - проф. д-р Мемет Мемети.

 • Ректорот Беџети учествува на конференцијата на Европската Универзитетска Асоцијација

  11 април 2019

  Ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети, од 10 до 12 април, учествува на годишната конференција на Европската Универзитетска Асоцијација (ЕУА) во Париз. Оваа година домаќин на конференцијата е Универзитетот во Сорбона, а темата е „Зголемување на иновациите во Европските универзитети“.

 • Предавањата со професорот Д-р Роберт Д. Хисрих

  11 април 2019

  Докторантите на УЈИЕ, како и магистрантите и алумни, од вторник (09-ти април) ги следат предавањата со професорот Д-р Роберт Д. Хисрих по предметот „Менаџмент на претприемништво - напредно ниво“ каде што имаа можност да слушаат различни искуства и примери за претприемништво од различни контексти.

 • УЈИЕ домаќин на светскиот настан „Digi Girls 2019“

  10 април 2019

  Универзитетот на Југоисточна Европа (УЈИЕ), преку Бизнис центарот за иновации беше домаќин на светскиот настан Digi Girls, кој се одржа на 10. април 2019 година, во кампусот на УЈИЕ во Тетово. Целта на оваа активност е да се поттикне, инспирира и да се поддржи секоја жена која сака да биде дел од ИТ-светот.

 • „Абортус: Остри реакции во Европа“ проекција на филм & дебата

  10 април 2019

  Во вторникот (9. Април 2019 год.) на Универзитетот на Југоисточна Европа во организација на УЈИЕ- Правниот факултет и Асоцијацијата за здравствена едукација и истражување на ХЕРА, имаше проекција на филмот „Абортус: Остри реакции во Европа“ во Француско-германската продукција - АРТЕ. Проекцијата беше проследена со панел-дискусија на оваа тема со посебен осврт на Законот за абортус, кој се очекува да биде усвоен од Собранието на Република Северна Македонија.

 • Универзитетскиот сенат ги изгласаа предлозите за декани на факултети

  9 април 2019

  Во согласност со процедурата за избор на декани, која е одобрена од Извршниот комитет на Одборот на Универзитетот, Универзитетскиот сенат, на 72. состанок што се одржа во вторникот (9. април 2019 година), ги изгласаа предлозите на ректорот за декани на факултетите на Универзитетот на Југоисточна Европа.

 • Ректорот Беџети се сретна со гуруто за претприемништво Роберт Хисрих

  9 април 2019

  Во понеделникот (8. април), ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, aкад. проф. д-р Абдулменаф Беџети оствари средба со светски познатиот професор од областа на претприемништвото, Роберт Хисрих.

Go to page:
Google+