COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Јавни одбрани

 • 21 октомври

  11:00
  Магистерска теза
  Егзон Камбери

  Анализа на финансиската перформанса на 20 компании кои најдобро котираат во берзата на хартии од вредност во Скопје

  Факултет: Факултетот за бизнис и економија
  Ментор: Проф. д-р Руфи Османи
  Локација: Тетово
  Сала: 101.01
 • 21 октомври

  12:00
  Магистерска теза
  Лиридон Исеини

  Изречени санкции за кривичното дело Неовластено производство и пуштање во промет наркотични дроги, психотропни супстанции и прекурсори (член 215 КЗ) во гостиварскиот регион за временскиот период 2012-2017 година

  Факултет: Правен факултет
  Ментор: Проф. д-р Беса Арифи
  Локација: Тетово
  Сала: 814.01
 • 21 октомври

  13:00
  Магистерска теза
  Муамер Алими

  Невработеност во Република Северна Македонија во транзициониот период

  Факултет: Факултет за Современи Општествени Науки
  Ментор: Проф. д-р Јонуз Абдулаи
  Локација: Тетово
  Сала: 302.10
 • 21 октомври

  13:00
  Магистерска теза
  Белинда Бајрај

  Влијанието на соработка стратегијата за на учењето врз резултатите од учењето – Студија на случај во средното техничко училиште „Антон Чета“ во Скендерај

  Факултет: Факултетот за јазици, култури и комуникација
  Ментор: Проф. д-р Брикена Џафери
  Локација: Тетово
  Сала: ISC Room/ LCC
 • 26 октомври

  09:00
  Магистерска теза
  Бурим Качкини

  Ставовите на наставниците и учениците спрема користењето на интерактивни табли при изучувањето на англискиот јазик – студија на случај од јазичното училиште Сиди Едјукаишн во Скендерај, Косово

  Факултет: Факултетот за јазици, култури и комуникација
  Ментор: Проф. д-р Вероника Карева
  Локација: Тетово
  Сала: ISC Room/ LCC
 • 26 октомври

  12:00
  Магистерска теза
  Фисник Ахмети

  Менаџментот и улогата на менаџмент контролата во услови на криза

  Факултет: Факултетот за бизнис и економија
  Ментор: Проф. д-р Хирије Абази-Алили
  Локација: Тетово
  Сала: 101.01
 • 27 октомври

  14:00
  Магистерска теза
  Албина Амити

  Предавање на вештината зборување преку пример од учебникот "Logisch! A2" (Die Vermittlung der Fertigkeit Sprechen am Beispiel des Lehrwerks „Logisch! A2“)

  Факултет: Факултетот за јазици, култури и комуникација
  Ментор: Проф. д-р Гзим Џафери
  Локација: Тетово
  Сала: ISC Room/ LCC
 • 28 октомври

  12:00
  Докторска теза
  Мајлинда Аџиу

  Анализа на мислења базирана на аспекти за албански текстови

  Факултет: Факултетот за современи науки и технологии
  Ментор: Проф. д-р Азир Алиу
  Локација: Тетово
  Сала: LH3
 • 01 ноември

  13:00
  Магистерска теза
  Мерите Кроса

  Социални мрежи и мотивација на учениците за учење на анлиски како странски јазик- Студија спроведена во гимназија ‘’Шабан Хашани‘’ во Урошевац, Косово

  Факултет: Факултетот за јазици, култури и комуникација
  Ментор: Проф. д-р Брикена Џафери
  Локација: Тетово
  Сала: ISC Room/ LCC

Search by

Факултет
Cycle
Локација
Google+