Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Библиотеката „Макс ван дер Штул“

             Библиотеката „Макс ван дер Штул“ е институционална библиотека во служба на истражувачките и на образовните цели на Универзитетот на Југоисточна Европа. Библиотеката е сместена во објектот 702 и е именувана по првиот почесен доктор на Универзитетот, поранешниот висок комисионер на ОБСЕ за национални малцинства, Макс ван дер Штул, човекот чија визија беше основање и развој на Универзитетот на ЈИЕ. Библиотеката е наменета само за студентите и за кадарот на Универзитетот.

             Главна цел на библиотеката е да обезбеди литература и други материјали од областа на социјалните, културните и на комуникациските науки. Фондот на книги опфаќа над 11.350 наслови и над 26.000 книги и голем број весници, меѓународни извештаи, цедеа, локални и национални весници, како и други периодични изданија. Фондот на книги е формиран според децималната класификација на Dewey.

             Информациите за книгите може да се обезбедат и преку он-лајн каталогот.

             Библиотеката е отворена преку целата недела од 08:00 до 23:00 часот, додека во сабота работи од 10:00 до 14:00 часот. Студентите имаат пристап не само до фондот на книгите, туку преку компјутерите и на Интернет. Салите за читање се прилагодени според барањата и потребите на студентите.

Google+