Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Најнови информации

 • УЈИЕ ја одбележа 22. годишнината од основањето

  17 ноември 2023

  Во присуство на вработените, студентите, членовите на семејствата, поканетите гости, Универзитетот на Југоисточна Европа на свечена церемонија денес (17.11.2023 година) ја одбележа 22-годишнина од своето основање. На оваа свеченост беа промовирани и новите доктори на науки.

 • Свечено беше отворена традиционалната манифестација „Денови на азбуката“

  14 ноември 2023

  Во организација на Институтот за културно наследство, денес (14.11.2023 год.) во Скопје се одржа свеченото отворање на петтото издание на традиционалната манифестација „Денови на азбуката“, на која обраќање имаше ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети.

 • Научна конференција за творештвото на академик Луан Старова

  9 ноември 2023

  Во организација на Катедрата за албански јазик и книжевност на Филозофскиот факултет на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, вчера (08.11.2023 година), во Скопје, се одржа меѓународна научна конференција посветена на творештвото на покојниот академик Луан Старова.

 • Професорот од УЈИЕ Али Пајазити ја доби наградата Амбасадор на мирот

  8 ноември 2023

  Професорот од УЈИЕ Али Пајазити ја доби наградата Амбасадор на мирот

 • EMPOWER HER, EMPOWER OUR COUNTRY!

  1 ноември 2023

  Фондацијата на Универзитетот на Југоисточна Европа започна кампања за поддршка на повеќе жени во претприемништвото и иновациите!

 • УЈИЕ им посакува добредојде на двајца нови истражувачи!

  24 октомври 2023

  УЈИЕ го одржува трендот во обезбедување конкурентни можности за млади истражувачи и научници преку овозможување прилив на мозоци.

 • Се одржа тркалезна маса за циркуларната економија

  10 октомври 2023

  Фондацијата на Универзитетот на Југоисточна Европа и Центарот за бизнис и иновации, во рамки на проектот кофинансиран од СловакАид, денес (10.10.2023) ја одржаа тркалезната маса на тема: „Циркуларна економија во Северна Македонија – препораки засновани на лекциите научени од Словачка“. На отворањето на тркалезната маса обраќања имаа ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети и амбасадорот на Словачка во Северна Македонија Ш.Т. Хенрик Маркус.

 • Истражувачите од УЈИЕ се единствените претставници од Северна Македонија на меѓународната конференција за економска соработка Албанија-Косово

  7 октомври 2023

  На меѓународната научна конференција „Предизвиците и перспективите на економската соработка Косово-Албанија и регионов“ организирана од Академијата на науките и уметностите на Косово и Академијата на науките на Албанија во Приштина се собраа академици, научници и научни истражувачи да ги претстават своите трудови и ставови за економската соработка меѓу Албанија и Косово.

 • Се одржа комеморација по повод смртта на проф. Назми Малиќи

  2 октомври 2023

  Во присуство на членовите на семејството, пријателите, колегите и вработените, во организација на Факултетот за современи општествени науки, денес (02.10.2023 година), на Универзитетот на Југоисточна Европа се одржа комеморација по повод смртта на проф. Назми Малиќи.

 • Се одржа втората ликовна изложба - Уметноста во библиотека

  29 септември 2023

  „Уметноста во библиотеката“, беше темата на изложбата што се одржа синоќа (28.09.2023 год.), во Уметничката галерија во Тетово, во организација на Библиотеката „Макс ван дер Штул“ при Универзитетот на Југоисточна Европа, како дел од истоимениот проект поддржан од Министерството за култура на Северна Македонија.

 • УЈИЕ потпиша меморандум за соработка за иницијативата на Thunderbird - Школа за глобален менаџмент

  28 септември 2023

  Во рамките на заедничкото партнерство и обезбедување дополнителни можности за студентите, Универзитетот на Југоисточна Европа потпиша Меморандум за соработка со Колеџот Универзум за промоција на „Глобалната иницијатива 100 милиони студенти“ на Thunderbird - Школа за глобален менаџмент, во рамките на Државниот универзитетот од Аризона, САД.

 • Информација за јавност

  27 септември 2023

  Информација за јавност

 • QS Rankings Europe 2024: УЈИЕ втор во Северна Македонија

  22 септември 2023

  Универзитетот на Југоисточна Европа е рангиран на второто место во Северна Македонија на најновата ранг листа на европски универзитети за 2024 година, објавена од Институтот „Квакарели Симонс“ (QS), во која се вклучени и два други универзитети од Северна Македонија.

 • Традиционална средба за добредојде на новите студенти

  20 септември 2023

  Во рамки на Ориентационата недела за новите студенти, денес (20.09.2023 год.) на Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово се одржа традиционалната средба за добредојде на ново запишаните студенти. Средбата со студентите беше организирана и во Центарот во Скопје.

 • Економско-финансиски форум во Скопје: Почетокот на преговорите со ЕУ е неопходен за економијата

  15 септември 2023

  Со главна тема „Европската интеграција и економскиот просперитет“ - („Европа - да, Европа - сега“), денес (15.09.2023 год.) во Скопје се одржа Економско-финансискиот форум во Скопје.

 • УЈИЕ донираше над 250 компјутери на средните и на основните училишта

  15 септември 2023

  Во рамките на мисијата за општествена одговорност и придонес, Универзитетот на Југоисточна Европа годинава донираше околу 250 компјутери главно на средните училишта, но и на основните училишта и на некои невладини организации кои работат со лицата со посебни потреби.

 • Се одржа обука за обликување на профил на академскиот кадар на иднината

  13 септември 2023

  „Обликување на академскиот кадар на иднината од перспектива на истражување, дигитализација, претприемништво и од хуманистичка перспектива“ е главната тема на дводневната обука на кадарот што се одржува денес и утре (13 и 14 септември), на Универзитетот на Југоисточна Европа.

 • Жените претприемачи се неискористен извор на економски раст и развој

  6 септември 2023

  УЈИЕ е посветен на зајакнување на жените преку вработување и претприемништво. Во таа насока, женското претприемништво е поконкретно истражено како потенцијал за економски развој, особено во земјите во развој.

 • Се одржа првата конференција на ОБСЕ за родова еднаквост и зајакнување на жените

  6 септември 2023

  На Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово, во рамките на претседавањето на Република Северна Македонија со ОБСЕ, денес (05.09.2023 година) се одржа првата Конференција на ОБСЕ на тема „Родова еднаквост и зајакнување на улогата на жени“, под водство и иницијатива на претседавачот на ОБСЕ.

 • Интеруниверзитетска соработка во области од заеднички интерес

  5 септември 2023

  Во рамки на еднодневната посета на градоначалникот на Рим, Роберто Гуалтиери на Северна Македонија, Италијанската амбасада во Скопје, заедно со Делегацијата на ЕУ, во понеделник (04.09.2023 година) организираше средба со претставници на важни институции во земјата за да ја промовира кандидатурата на градот Рим да биде организатор на најголемиот светски саем Експо 2030.

Go to page:
Google+