COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Билтен бр. 35

  • УЈИЕ е единствен во земјава и во регионов со зголемување на бројот на запишани студенти

    Универзитетот на Југоисточна Европа успешно ја заокружи оваа календарска година и покрај многуте предизвици, особено здравствените. Ова јавно го изјави ректорот на УЈИЕ, акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети, на традиционалната средба на крајот на годината со новинарите која се одржа денеска (24.12.2020год.) и на која присуствуваше целото раководство, проректорите проф. д-р Бесник Фетаи, проф. д-р Адриан Бесими, проф. д-р Беса Арифи, како и генералниот секретар д-р Џеваир Мемеди и советникот за квалитет проф. д-р Вероника Карева.

  • Се отвори лабораторија за виртуелна и аугментирана реалност на УЈИЕ

    Со свечен настан се одбележи отворањето на лабораторијата за виртуелна и аугментирана реалност (на 22 декември 2020 година) на Универзитетот на Југоисточна Европа. Ова е прва лабораторија од ваква природа поддржана од проектите на програмата за наука за мир и безбедност на НАТО и е опремена со најсовремени алатки од оваа област.

  • Ректорот Беџети го потпиша договорот за грант Еразмус + за академската 2020-21 година

    Ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети и вршителот на должноста директор на Националната агенција за европски образовни програми и мобилност, денес (23. декември 2020 година), во Скопје потпишаа Договор за Еразмус + за академската 2020-21 година за размена на студенти и академски и административен кадар.

Google+