Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Најнови информации

 • Проф. д-р Ветон Латифи во Варшава предаваше за трансатлантскиот пристап, проспектите на албанската политика и неодамнешните политички случувања во Европа

  8 ноември 2017

  Проф. д-р. Ветон Љатифи учествуваше во научниот форум на Центарот за Источни Студии (Centre for Eastern Studies, OSW), којшто се одржа на 24 октомври 2017 во Варшава.

 • Промоција на второто издание на Јавни финансии од академик Абдулменаф Беџети

  30 октомври 2017

  На 27ми октомври 2017 година се промовираше второто издание на книгата Јавни финансии од академик Абдулменаф Беџети, објавено во септември 2017 год., на Универзитетот на Југоисточна Европа во присуство на голем број професори, студенти и експерти од областа.

 • Амбасадорот Керим одржа предавање на УЈИЕ за глобализацијата и за дипломатијата

  26 октомври 2017

  На Кампусот на Универзитетот на Југоисточна Европа во Скопје, амбасадорот и дипломат од кариера д-р Срѓан Керим одржа предавање за дипломатијата и за глобализацијата.

 • 20 октомври 2017

 • МАНУ доделува благодарница на Универзитетот на Југоисточна Европа

  12 октомври 2017

  МАНУ доделува благодарница на Универзитетот на Југоисточна Европа

 • Ламберто Заниер: Продолжува поддршката за Универзитетот на Југоисточна Европа

  5 октомври 2017

  Високиот комесар за национални малцинства Ламберто Заниер денес го посети Универзитетот на Југоисточна Европа (УЈИЕ) во Тетово. Тој оствари средба со ректорот проф.д-р Замир Дика и со членовите од раководството на УЈИЕ.

 • Mеѓународна конференција за регионални ривалства и безбедност во Западен Балкан

  3 октомври 2017

  Од 25 до 27 септември Универзитетот на Југоисточна Европа (УЈИЕ) во соработка со Институтот за градење мир & човекови права од Универзитетот во Колумбија и Универзитетот во Антверп во Струга ја организираа конференцијата на тема „Регионални ривалства и безбедноста во Западен Балкан“.

 • 26 септември 2017

 • УЈИЕ ја поздрави новата „технолошка“ генерација

  20 септември 2017

  „Светот надвор од нашиов универзитет е тежок. Бројот на невработените и трендот на економски развој, кои се под влијание на глобалната финансиска криза, не се најповолни. Но, истовремено пазарот на трудот многу бргу се отвора и конкуренцијата на работната сила станува сѐ поостра и поглобална. Сепак, јас би сакал да ве охрабрам вие секогаш да мислите позитивно. Онаму каде што постои опасност, во исто време постојат шанси и можности. Глобализацијата и конкуренцијата, сепак, донесуваат нови правила на игра, според кои ќе се вреднува најдобриот, највештиот, најкомпетентниот. Затоа, истовремено има многу можности и надеж“ истакна ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, проф.д-р Замир Дика на првата средба со студентите од прва година.

 • УЈИЕ ја поздрави новата „технолошка“ генерација

  20 септември 2017

  „Светот надвор од нашиов универзитет е тежок. Бројот на невработените и трендот на економски развој, кои се под влијание на глобалната финансиска криза, не се најповолни. Но, истовремено пазарот на трудот многу бргу се отвора и конкуренцијата на работната сила станува сѐ поостра и поглобална. Сепак, јас би сакал да ве охрабрам вие секогаш да мислите позитивно. Онаму каде што постои опасност, во исто време постојат шанси и можности. Глобализацијата и конкуренцијата, сепак, донесуваат нови правила на игра, според кои ќе се вреднува најдобриот, највештиот, најкомпетентниот. Затоа, истовремено има многу можности и надеж“ истакна ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, проф.д-р Замир Дика на првата средба со студентите од прва година.

 • МОН во УЈИЕ одржа јавна дебата за развојот и имплементацијата на Националнaта рамка на квалификации на УЈИЕ

  14 септември 2017

  „Понатамошно подобрување на системот за развој и имплементација на Националната рамка на квалификации (НРК) “ беше темата на јавната дебата која се одржа во среда (13 септември, 2017 год.) на Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово, во организација на Министерството за образование и наука на Република Македонија во рамките на заедничкиот проект финансиран од ЕУ.

 • Ректорот Замир Дика и претседателот на Одборот на Универзитетот, Денис Фарингтон на средба со премиерот на Република Македонија Зоран Заев

  12 септември 2017

  Ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, проф. д-р Замир Дика и претседателот на Одборот на Универзитетот, проф. д-р Денис Фарингтон, денеска (11. септември 2017 година), реализираа средба со премиерот на Република Македонија Зоран Заев, придружуван од министерката за образование проф. д-р Рената Десковска.

 • Студенти од Факултетот за бизнис на УЈИЕ присуствуваа на летната школа во Падерборн

  12 септември 2017

  Пет студенти од Факултетот за бизнис и економија, заедно со координаторот проф. д-р Бесник Фетаји ја посетија Германија помеѓу 14. и 18. август, каде што учествуваа на Летната школа организирана од Универзитетот во Падерборн.

 • Бизнис академијата и стопанството заедно на пазарот на трудот

  6 септември 2017

  Се одржа првиот состанок на Управниот комитет на Бизнис академијата, каде беше предложена нацрт временската рамка за реализација на заеднички проекти.

 • На УЈИЕ се одржа Конференцијата за мултикултурализам и јазичен контакт

  6 септември 2017

  Истакнати европски и американски истражувачи, професори и научници се собраа на Универзитетот на Југоисточна Европа (УЈИЕ) во Тетово на 31 август 2017 година на меѓународната научна конференција „Мултикултурализам и јазичен контакт“. Конференцијата заеднички ја организираа Институтот за истражување на УЈИЕ „Макс ван дер Штул“ и Центарот за истражување за ареална лингвистика при МАНУ. Вториот ден на Конференцијата се одржа во просториите на Македонската академија во Скопје.

 • УЈИЕ домаќин на студенти од германски универзитети за летната школа за претприемништво и меѓукултурни студии

  5 септември 2017

  Од 26 август – 2 септември 2017 год. Универзитетот на Југоисточна Европа беше домаќин на летната школа на тема „Претприемништво и меѓукултурни студии.“ Студентите од два германски универзитети и од Универзитетот на Југоисточна Европа работеа заедно на оваа летна школа спојувајќи ги реалните практики од деловниот пазар во Македонија и Германија. Студентите исто така реализираа студиски посети во различни компании каде што имаа можност да ги реализираат практичните аспекти од нивното теоретско знаење.

 • Стандарди, мотивација и квалитет на изведбата за успех

  28 август 2017

  Од 23 до 25 август, академскиот и административниот кадар на Универзитетот на Југоисточна Европа учествуваа на сесиите за обука кои се одржаа во Банско, Бугарија.

 • 17 август 2017

 • Дика: УЈИЕ е посебен и иновативен модел на високото образование во согласност со меѓународните трендови

  13 јули 2017

  Ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа (УЈИЕ), проф.д-р Замир Дика беше гостин во рубриката „10 минути“ на националната телевизија ТВ21 и зборуваше за студиските програми кои Универзитето ги нуди. Тој рече дека УЈИЕ е образовна институција која претставува инвестиција координирана меѓу меѓународната заедница, локалната заедница и аспирациите на младите луѓе за квалитативни студии. ВО УЈИЕ академските понуди се стандардизирани со меѓународно искуство на меѓународните партнери ( од САД и од ЕУ) кои го основаа Универзитетот.

 • Беше промовирана книгата „Основи на дипломатијата“ на словенскиот амбасадор

  6 јули 2017

  Во четвртокот (6 јули 2017), Универзитетот на Југоисточна Европа беше домаќин на промоцијата на најновата универзитетска книга преведена на албански јазик „Основи на дипломатијата“. Автор e проф. д-р Милан Јазбец, амбасадорот на Словенија во Македонија. На промоцијата беа присутни амбасадори, поранешни амбасадори, професори и дипломати.

Go to page:
Google+