Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Избори за Студентското собрание и асоцијација 2023

Почитувани студенти,  

Ве известуваме дека Изборната комисија ги разгледа апликациитена кандидатите за Студентското собрание и асоцијација за академската 2023/2024 година.

Во прилог е Листата на кандидати кои ги исполнуваат условите за да се кандидираат.

Исто така,  Ве известуваме дека во продолжение се наведени датумите за гласање:

  • Центар Скопје – за втор циклус на студии ќе се гласа на 02.12.2023 година (сабота) од 10:00 до 14:00 часот, во холот.
  • Кампус во Тетово – за прв циклус на студии ќе се гласа на 05.12.2023 година (вторник) од 10:00 до 16:00 часот, училница 807.02.
  • Центар Скопје – за прв циклус на студии ќе се гласа на 06.12.2023 година (среда) од 10:00 до 16:00 часот,вохолот.
  • Кампус во Тетово – за втор циклус на студии ќе се гласа на 09.12.2023 година (сабота) од 10:00 до 16:00 часот, училница 807.02.

Право на глас имаат сите студенти од првиот и од вториот циклус на студии.

Студентите може да гласаат за еден од кандидатите од нивниот факултет/кампус.

За да гласаат студентите треба да имаат со себе ИД студентска картичка.

Изборниот процес ќе се набљудува од Изборната комисија.

Ве молиме да учествувате и да го искористите Вашето право за гласање и да дадете свој активен придонес во студенската организација и студентските активности.


Со почит,

Проф. д-р Вероника Карева,

Претседателка на Изборната комисија на Студентското собрание и асоцијација


SPA Candidate List 2023/24

Faculty of Business and Economics (BE) Name Year of study
Amir Memishi 2nd year (first cycle)
Burhan Zendeli 4th year (first cycle)
Luisa Residi 2nd year (first cycle)

Faculty of Law (LAW) Name Year of study
Ardit Mamuti 3rd year (first cycle)
Mevlan Ademi 2nd year (first cycle)
Miran Ferati 4th year (3+1)
Krenar Ameti 1st year (second cycle)
Xhevit Ziberi 1st year (second cycle)

Faculty of Languages, Cultures and Communication (LCC) Name Year of study
Agan Memishi 4th year (3+1)
Arlind Aliji 1st year (first cycle)
Anila Nurishi 1st year (first cycle)

Faculty of Contemporary Sciences and Technologies (CST) Name Year of study
Bakhtbegim Shiribekova 3rd year (first cycle)
Erion Kurtishi 2nd year (first cycle)
Qani Jusufi 3rd year (first cycle)
Qozi Davlatmamadov 2nd year (first cycle)
Zeqirja Osmani 1st year (first cycle)
Arta Ademi 3rd year (first cycle)
Arben Ilazi 3rd year (first cycle)
Saqlain Artas 2nd year (first cycle)
Betim Baftijari 2nd year (first cycle)
Amar Jahiji 2nd year (first cycle)

Faculty of Contemporary Social Sciences (CSS) Name Year of study
Ajla Zenuni 1st year (first cycle)
Eugen Shej 2nd year (first cycle)
Hyden Sulejmani 4th year (3+1)
Mihaela Ristovska 1st year (first cycle)

Faculty of Health Sciences (HS) Name Year of study
Rashid Dauti 2nd year (first cycle)
Suela Jusufi 2nd year (first cycle)
Marija Gjerovska 2nd year (first cycle)

Skopje Centre Name Year of study
Adem Abdulau 2nd year (first cycle-CST)
Enis Bakiji 3rd year (first cycle-LAW)
Nazri Merxhani 2nd year (first cycle-BE)
Lavdrim Mustafi 2nd year (first cycle-CST)
Hajrije Abazi 1st year (second cycle-BE)
Google+