Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Фондот за иновации и технолошки развој отвори канцеларии во УЈИЕ

Фондот за иновации и технолошки развој, денес (12.06.2024 год.) свечено ги отвори своите канцеларии на Универзитетот на Југоисточна Европа.

„Отворањето на овие канцеларии е врата каде што нашите студенти ќе можат да одат и да добијат различни информации и воедно ќе бидат и мост меѓу Универзитетот и оваа институција“, рече во своето обраќање советничка за академско планирање и дигитализација, проф. д-р Флорие Исмаили.

„Сите граѓани од полошкиот регион наскоро ќе имаат можност да се информираат за можностите за реализација на нивните проекти преку Фондот за иновации и технолошки развој. Му благодарам на ректорот акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети за поддршката на оваа идеја, каде што тројниот хеликс ќе биде во функција на граѓаните, на академската заедница и на јавните институции“, истакна меѓу другото во воведниот говор директорот на Фондот за иновации и технолошки развој, Фестим Халили.

Тој спомена и дел од проектите поддржани од оваа дирекција а поврзани со поддршката на иновациите во наставата во форма на специјализирани лаборатории.

Google+