Login

Anëtarët e stafit duhet të përdorin llogarinë e tyre Webmail për identifikim.

Universiteti i Evropës Juglindore
jetëso dijen tënde!

Lajmet e fundit

 • Lamberto Zanier: Përkrahje të vazhdueshme për Universitetin e Evropës Juglindore

  5 tetor 2017

  Komisionari i lartë i OSBE-së për pakicat kombëtare, Lamberto Zanier (Lamberto Zannier), sot qëndroi për vizitë në Universitetin e Evropës Juglindore (UEJL) në Tetovë. Ai u takua me rektorin, Prof. Dr. Zamir Dika dhe me anëtarët tjerë të menaxhmentit të Universitetit të Evropës Juglindore.

 • Konferencë ndërkombëtare për rivalitetet rajonale në Ballkanin Perëndimor

  3 tetor 2017

  Nga 25 deri 27 shtator, Universiteti i Evropës Juglindore (UEJL), në bashkëpunim me Institutin për Ndërtimin e Paqes dhe të Drejtave të Njeriut nga Universiteti i Kolumbisë dhe Universiteti i Antverpit në Strugë, organizoi konferencën me temë: “Rivalitetet rajonale dhe siguria në Ballkanin Perëndimor”.

 • Debat për “rivalitetet rajonale dhe sigurinë e Ballkanit Perëndimor"

  26 shtator 2017

  Universiteti i Evropës Juglindore (UEJL), në bashkëpunim me Universitetin e Kolumbisë dhe Universitetin e Antverp-it organizuan konferencën me temë “Rivalitetet Rajonale dhe Siguria e Ballkanit Perëndimor”, që po mbahet në Strugë dhe do të zgjas deri me 27 shtator.

 • UEJL mirëpret studentët e gjeneratës së teknologjisë!

  20 shtator 2017

  “Ju e shihni se sa e vështirë duket Bota jashtë këtij universiteti. Shifrat e larta të papunësisë dhe trendet e rritjes ekonomike, si rrjedhojë edhe krizat financiare, mbase edhe në përmasa globale, nuk janë aspak inkurajuese. Por, në të njëjtën kohë, tregjet po hapen me shpejtësi dhe konkurrenca për punë po bëhet shumë më e ashpër edhe globalisht. Megjithëkëtë, dëshiroj t’ju inkurajoj që ju gjithmonë të mendoni pozitivisht. Aty ku ka rrezik, në të njëjtën kohë ka edhe shanse dhe mundësi. Ky globalizim dhe kjo konkurrencë, megjithatë sjellin rregulla të reja loje, ku do të çmohet më i afti, më i dituri, më kompetenti e jo vetëm diploma. Për ata ka shumë mundësi dhe shpresë”, kështu tha në fjalimin e tij, rektori i Universitetit të Evropës Juglindore, Prof. Dr. Zamir Dika, para një numri të madh të studentëve në sallën e madhe me rastin e manifestimit tradicional të fillimvitit të ri akademik, që u mbajt të hënën (18 shtator 2017), në kampusin në Tetovë.

 • UEJL mirëpret studentët e gjeneratës së teknologjisë!

  20 shtator 2017

  “Ju e shihni se sa e vështirë duket Bota jashtë këtij universiteti. Shifrat e larta të papunësisë dhe trendet e rritjes ekonomike, si rrjedhojë edhe krizat financiare, mbase edhe në përmasa globale, nuk janë aspak inkurajuese. Por, në të njëjtën kohë, tregjet po hapen me shpejtësi dhe konkurrenca për punë po bëhet shumë më e ashpër edhe globalisht. Megjithëkëtë, dëshiroj t’ju inkurajoj që ju gjithmonë të mendoni pozitivisht. Aty ku ka rrezik, në të njëjtën kohë ka edhe shanse dhe mundësi. Ky globalizim dhe kjo konkurrencë, megjithatë sjellin rregulla të reja loje, ku do të çmohet më i afti, më i dituri, më kompetenti e jo vetëm diploma. Për ata ka shumë mundësi dhe shpresë”, kështu tha në fjalimin e tij, rektori i Universitetit të Evropës Juglindore, Prof. Dr. Zamir Dika, para një numri të madh të studentëve në sallën e madhe me rastin e manifestimit tradicional të fillimvitit të ri akademik, që u mbajt të hënën (18 shtator 2017), në kampusin në Tetovë.

 • MASH në UEJL debaton për zhvillimin dhe implementimin e Kornizës Nacionale të Kualifikimeve

  14 shtator 2017

  “Përmirësimi i mëtutjeshëm i sistemit të zhvillimit dhe implementimit të Kornizës Nacionale të Kualifikimeve (KNK)”, ishte tema e Debatit Publik, që u mbajt të mërkurën (13 shtator 2017), në Universitetin e Evropës Juglindore (UEJL), në Tetovë, në organizim të Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës të Maqedonisë, në kudër të projektit të përbashkët të financuar nga BE.

 • Rektori Zamir Dika dhe kryetari i Bordit Dennis Farrington u takuan me kryeministrin Zoran Zaev

  12 shtator 2017

  Rektori i Universitetit të Evropës Juglindore (UEJL), Prof. Dr. Zamir Dika dhe kryetari i Bordit universitar, Prof. Dr. Dennis Farrington sot (11 shtator 2017), u pritën nga kryeministri i Qeverisë së Maqedonisë, z. Zoran Zaev i shoqëruar nga ministrja e Arsimit dhe Shkencës, Prof. Dr. Renata Deskoska.

 • Studentë të Fakultetit të Biznesit morën pjesë në Shkollën Verore të Paderborn-it në Gjermani

  12 shtator 2017

  Pesë studentët të Fakultetit të biznesit dhe Ekonomisë, së bashku me koordinatorin e tyre Prof. Dr. Besnik Fetaji, nga 14-18 gusht kanë qëndruar në Gjermani, ku kanë marrë pjesë në Shkollën Verore të organizuar nga Universiteti i Paderbornit.

 • Akademia e Biznesit dhe Industria së bashku në tregun e punës

  6 shtator 2017

  U mbajt mbledhja e parë e këshillit drejtues të akademisë, ku u caktua korniza kohore e realizimit të projekteve të përbashkëta.

 • U mbajt konferenca për multikulturalizmin dhe gjuhën e kontaktit

  6 shtator 2017

  Studiues, profesorë dhe shkencëtarë të njohur evropian u tubuan në Universitetin e Evropës Juglindore (UEJL), në Tetovë, më 31 gusht 2017, në kuadër të konferencës ndërkombëtare “Multikulturalizmi dhe gjuha e kontaktit”, për të diskutuar tema të cilat e promovojnë këtë koncept dhe të arriturat në këtë drejtim.

 • U mbajt shkolla verore me studentët nga universitetet gjermane për ndërmarrësin dhe studimet ndërkulturore

  5 shtator 2017

  Shkolla Verore me temë “Ndërmarrësia dhe studimet ndërkulturore”, që u mbajt nga 26 gushti deri më 2 shtator 2017, në Universitetin e Evropës Juglindore, i ka bashkuar studentët e dy universiteteve gjermane dhe studentët e Universitetit të Evropës Juglindore, duke sjellë praktika reale nga tregu i biznesit në Maqedoni dhe Gjermani. Studentët, përveç pjesës teorike kanë realizuar edhe vizita studimore në ndërmarrje të ndryshme, ku kanë patur mundësi që praktikisht t’i vërtetojnë njohuritë teorike.

 • Standardet, motivimi dhe performanca cilësore për arritje të

  28 gusht 2017

  I tërë stafi akademik dhe administrativ i Universitetit të Evropës Juglindore, nga 23-25 gusht të këtij viti, ka marrë pjesë në trajnimin e organizuar në Bansko të Bullgarisë

 • Komisioni i Venedikut publikoi raportin paraprak për “Lex CEU”

  17 gusht 2017

  Komisioni i Venedikut publikoi raportin paraprak për “Lex CEU”

 • Dika: UEJL po identifikohet si model i veçantë i arsimit sipëror dhe model që ndjek trendet novatore

  13 korrik 2017

  Rektori i Universitetit të Evropës Juglindore (UEJL), Prof. Dr. Zamir Dika, i ftuar në rubrikën “10 minuta” në radiotelevizionin nacional TV21, duke folur për rrjedhën e aktiviteteve në kuadër të arsimit të lartë dhe programet studimore që ofron ky universitet, tha se ky universiteti është investim i bashkërenditur midis bashkësisë ndërkombëtare, komunitetit lokal dhe aspiratave të të rinjve për studime cilësore dhe të standardizuara me përvojën ndërkombëtare të partnerëve ndërkombëtarë (mendohet në SHBA, BE etj. pl. yni) që e themeluan Universitetin.

 • Promovohet libri i ambasadorit slloven “Bazat e diplomacisë”

  6 korrik 2017

  Në Universitetin e Evropës Juglindore në Shkup, të enjten (6 korrik 2017), u promovua libri i përkthyer në shqip i ambasadorit të Sllovenisë në Shkup, Prof. Dr. Milan Jazbec, me titull “Bazat e Diplomacisë”. Në promovim morën pjesë, ambasadorë, ish ambasadorë, profesorë dhe studiues të diplomacisë.

 • Prof. Dr. Dennis Farrington vlerësoi ndikimin e ndryshimeve të fundit në Ligjin e Arsimit të Lartë të Hungarisë

  3 korrik 2017

  Prof. Dr. Dennis Farrington vlerësoi ndikimin e ndryshimeve të fundit në Ligjin e Arsimit të Lartë të Hungarisë

 • Në UEJL u mbajt konferencë për reformat në drejtësi dhe praktikat kundër korrupsionit

  3 korrik 2017

  Në UEJL u mbajt konferencë për reformat në drejtësi dhe praktikat kundër korrupsionit

 • Studentët nga Evropa preferojnë UEJL-në për të studiuar në kuadër të “Erasmus Plus”

  21 qershor 2017

  Studentët ndërkombëtarë e kanë zgjedhur Universitetin e Evropës Juglindore (UEJL), për të ndjekur studimet e tyre në kuadër të programit për këmbim studentor të BE-së, “Erasmus plus”, që mundëson lëvizshmërinë e studentëve në universitetet partnere evropiane.

 • Prof. inord. Dr. Liljana Siljanovska zgjidhet profesor ordinar

  12 qershor 2017

  Universiteti i Evropës Juglindore, avancoi edhe një profesor në thirrje mësimore shkencore profesor ordinar.

 • Ceremonia e dhënies së shpërblimeve në garën Spelling Bee 2017

  9 qershor 2017

  Ceremonia e dhënies së shpërblimeve në nivel kombëtar të Spelling Bee u mbajt të mërkurën, më 31 maj 2017, në ambientet e Korpusit të Paqes në Maqedoni.

Go to page:
Google+