Login

Anëtarët e stafit duhet të përdorin llogarinë e tyre Webmail për identifikim.

Universiteti i Evropës Juglindore
jetëso dijen tënde!

Lajmet e fundit

 • Veton Iljazi rizgjidhet kryetar i Parlamentit dhe Asociacionit Studentor të UEJL-së

  21 nëntor 2017

  Parlamentarët studentorë, me vota të fshehta, pos kryetarit, zgjodhën edhe Emir Kurtishin nënkryetar dhe Donika Lumën, sekretar për çështje financiare dhe administrative.

 • U përmbushën objektivat “2020” - UEJL do të bëhet eko-kampus!

  20 nëntor 2017

  Universiteti i Evropës Juglindore (UEJL), me investimet në impiantin fotovoltaik, ngrohjen nga biomasa dhe uljen e emisioneve të gazrave serë, arriti që në vitin 2017, të përmbushë objektivin “2020”

 • Rektori Dika: I falënderoj SHBA, BE dhe OSBE per kontributin e madh ne ngritjen e UEJL-së

  18 nëntor 2017

  Përvoja jonë nga ky bashkëpunim i mrekullueshëm me bashkësinë ndërkombëtare dhe komunitetin lokal, mjedisi i hapur shumëkulturor dhe shumëgjuhësor që po kultivojmë, si dhe hapja ndaj të gjithë pjesëmarrëseve në inovacion dhe dije, na kanë shndërruar të gjithë ne – stafin akademik e administrativ të UEJL-së dhe studentët tanë në një komunitet intelektual vibrant të vlerave dhe standardeve të Hapësirës së përbashkët evropiane të arsimit të lartë me garanci se edhe në këto troje është e mundur të projektohet e ardhmja katërpikzero...

 • Instituti "Maks van der Shtul", forum lidhur me Bashkimin Evropian dhe refugjatët

  14 nëntor 2017

  Instituti "Maks van der Shtul", forum lidhur me Bashkimin Evropian dhe refugjatët

 • Prof. Dr. Blerim Reka, Ekspert – kryesues për kapitullin e 24 të BE-së në Konventën Nacionale të BE-së në RM

  13 nëntor 2017

  Prof. Dr. Blerim Reka, prorektor për marrëdhënie ndërkombëtare në UEJL, u emërua Ekspert –kryesues i grupit punues për Kapitullin 24: "Drejtësi, Liri dhe Siguri".

 • Prof. Dr. Veton Latifi në Varshavë ligjëroi për qasjen transatlantike, prospektet e politikës shqiptare dhe zhvillimet e fundit politike në Evropë

  8 nëntor 2017

  Prof. Dr. Veton Latifi mori pjesë në forumin shkencor të Qendrës për Studime Lindore (Centre for Eastern Studies, OSW), që u zhvillua më 24 tetor 2017 në Varshavë.

 • Promovohet botimi i dytë “Financat Publike” i akademik Abdylmenaf Bexheti

  30 tetor 2017

  “Financat Publike”, edicioni i dytë i botuar në shtator të vitit 2017, i akademik Abdylmenaf Bexheti, u promovua sot (27 tetor 2017), në Universitetin e Evropës Juglindore, në prani të një numri të madh profesorësh, studentësh, personalitete dhe ekspert të fushës.

 • Ambasadori Kerim mbajti ligjëratë në UEJL mbi globalizimin dhe diplomacinë

  26 tetor 2017

  Të mërkurën (25 tetor 2017), në Universitetin e Evropës Juglindore në Shkup, diplomati i karrierës, ambasadori, Dr. Sërgjan Kerim, para studentëve dhe stafit, mbajti një ligjëratë me temë “Diplomacia dhe Globalizimi”.

 • Studentë të UEJL-së morën pjesë në seminarin e NATO-s

  20 tetor 2017

  Studentë të UEJL-së morën pjesë në seminarin e NATO-s

 • ASHAM vlerëson me mirënjohje Universitetin e Evropës Juglindore

  12 tetor 2017

  ASHAM vlerëson me mirënjohje Universitetin e Evropës Juglindore

 • Lamberto Zanier: Përkrahje të vazhdueshme për Universitetin e Evropës Juglindore

  5 tetor 2017

  Komisionari i lartë i OSBE-së për pakicat kombëtare, Lamberto Zanier (Lamberto Zannier), sot qëndroi për vizitë në Universitetin e Evropës Juglindore (UEJL) në Tetovë. Ai u takua me rektorin, Prof. Dr. Zamir Dika dhe me anëtarët tjerë të menaxhmentit të Universitetit të Evropës Juglindore.

 • Konferencë ndërkombëtare për rivalitetet rajonale në Ballkanin Perëndimor

  3 tetor 2017

  Nga 25 deri 27 shtator, Universiteti i Evropës Juglindore (UEJL), në bashkëpunim me Institutin për Ndërtimin e Paqes dhe të Drejtave të Njeriut nga Universiteti i Kolumbisë dhe Universiteti i Antverpit në Strugë, organizoi konferencën me temë: “Rivalitetet rajonale dhe siguria në Ballkanin Perëndimor”.

 • Debat për “rivalitetet rajonale dhe sigurinë e Ballkanit Perëndimor"

  26 shtator 2017

  Universiteti i Evropës Juglindore (UEJL), në bashkëpunim me Universitetin e Kolumbisë dhe Universitetin e Antverp-it organizuan konferencën me temë “Rivalitetet Rajonale dhe Siguria e Ballkanit Perëndimor”, që po mbahet në Strugë dhe do të zgjas deri me 27 shtator.

 • UEJL mirëpret studentët e gjeneratës së teknologjisë!

  20 shtator 2017

  “Ju e shihni se sa e vështirë duket Bota jashtë këtij universiteti. Shifrat e larta të papunësisë dhe trendet e rritjes ekonomike, si rrjedhojë edhe krizat financiare, mbase edhe në përmasa globale, nuk janë aspak inkurajuese. Por, në të njëjtën kohë, tregjet po hapen me shpejtësi dhe konkurrenca për punë po bëhet shumë më e ashpër edhe globalisht. Megjithëkëtë, dëshiroj t’ju inkurajoj që ju gjithmonë të mendoni pozitivisht. Aty ku ka rrezik, në të njëjtën kohë ka edhe shanse dhe mundësi. Ky globalizim dhe kjo konkurrencë, megjithatë sjellin rregulla të reja loje, ku do të çmohet më i afti, më i dituri, më kompetenti e jo vetëm diploma. Për ata ka shumë mundësi dhe shpresë”, kështu tha në fjalimin e tij, rektori i Universitetit të Evropës Juglindore, Prof. Dr. Zamir Dika, para një numri të madh të studentëve në sallën e madhe me rastin e manifestimit tradicional të fillimvitit të ri akademik, që u mbajt të hënën (18 shtator 2017), në kampusin në Tetovë.

 • UEJL mirëpret studentët e gjeneratës së teknologjisë!

  20 shtator 2017

  “Ju e shihni se sa e vështirë duket Bota jashtë këtij universiteti. Shifrat e larta të papunësisë dhe trendet e rritjes ekonomike, si rrjedhojë edhe krizat financiare, mbase edhe në përmasa globale, nuk janë aspak inkurajuese. Por, në të njëjtën kohë, tregjet po hapen me shpejtësi dhe konkurrenca për punë po bëhet shumë më e ashpër edhe globalisht. Megjithëkëtë, dëshiroj t’ju inkurajoj që ju gjithmonë të mendoni pozitivisht. Aty ku ka rrezik, në të njëjtën kohë ka edhe shanse dhe mundësi. Ky globalizim dhe kjo konkurrencë, megjithatë sjellin rregulla të reja loje, ku do të çmohet më i afti, më i dituri, më kompetenti e jo vetëm diploma. Për ata ka shumë mundësi dhe shpresë”, kështu tha në fjalimin e tij, rektori i Universitetit të Evropës Juglindore, Prof. Dr. Zamir Dika, para një numri të madh të studentëve në sallën e madhe me rastin e manifestimit tradicional të fillimvitit të ri akademik, që u mbajt të hënën (18 shtator 2017), në kampusin në Tetovë.

 • MASH në UEJL debaton për zhvillimin dhe implementimin e Kornizës Nacionale të Kualifikimeve

  14 shtator 2017

  “Përmirësimi i mëtutjeshëm i sistemit të zhvillimit dhe implementimit të Kornizës Nacionale të Kualifikimeve (KNK)”, ishte tema e Debatit Publik, që u mbajt të mërkurën (13 shtator 2017), në Universitetin e Evropës Juglindore (UEJL), në Tetovë, në organizim të Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës të Maqedonisë, në kudër të projektit të përbashkët të financuar nga BE.

 • Rektori Zamir Dika dhe kryetari i Bordit Dennis Farrington u takuan me kryeministrin Zoran Zaev

  12 shtator 2017

  Rektori i Universitetit të Evropës Juglindore (UEJL), Prof. Dr. Zamir Dika dhe kryetari i Bordit universitar, Prof. Dr. Dennis Farrington sot (11 shtator 2017), u pritën nga kryeministri i Qeverisë së Maqedonisë, z. Zoran Zaev i shoqëruar nga ministrja e Arsimit dhe Shkencës, Prof. Dr. Renata Deskoska.

 • Studentë të Fakultetit të Biznesit morën pjesë në Shkollën Verore të Paderborn-it në Gjermani

  12 shtator 2017

  Pesë studentët të Fakultetit të biznesit dhe Ekonomisë, së bashku me koordinatorin e tyre Prof. Dr. Besnik Fetaji, nga 14-18 gusht kanë qëndruar në Gjermani, ku kanë marrë pjesë në Shkollën Verore të organizuar nga Universiteti i Paderbornit.

 • Akademia e Biznesit dhe Industria së bashku në tregun e punës

  6 shtator 2017

  U mbajt mbledhja e parë e këshillit drejtues të akademisë, ku u caktua korniza kohore e realizimit të projekteve të përbashkëta.

 • U mbajt konferenca për multikulturalizmin dhe gjuhën e kontaktit

  6 shtator 2017

  Studiues, profesorë dhe shkencëtarë të njohur evropian u tubuan në Universitetin e Evropës Juglindore (UEJL), në Tetovë, më 31 gusht 2017, në kuadër të konferencës ndërkombëtare “Multikulturalizmi dhe gjuha e kontaktit”, për të diskutuar tema të cilat e promovojnë këtë koncept dhe të arriturat në këtë drejtim.

Go to page:
Google+