Login

Anëtarët e stafit duhet të përdorin llogarinë e tyre Webmail për identifikim.

Universiteti i Evropës Juglindore
jetëso dijen tënde!

Lajmet e fundit

 • Ilir Snopçe merr çmimin “Hulumtuesi më i mirë” në Universitetin Shtetëror të Nju Jorkut

  14 shtator 2009

  Ilir Snopçe, ligjërues në Universitetin e Evropës Juglindore në Tetovë, ka marrë çmimin “Hulumtuesi më i mirë”, në Universitetin Shtetëror të Nju Jorkut, në Binghempton. Ai e ka dëshmuar veten si hulumtues i mirëfilltë me publikimin e një hulumtimi në revistën “Archiv der Mathematik” dhe dy punimeve të tjera në revistat Journal of Group Theory and the Journal of Algebra.

 • Klubi i bjeshkatarëve të UEJL “pushton” Мalin Ararat

  4 shtator 2009

  Në një ekspeditë alpinizmi në Turqi, e cila zgjati nga 26 gusht deri më 3 shtator 2009, dy pjesëtarët e Klubit “SEE University-Alpine” dhe të Federatës së Bjeshkatarëve të Maqedonisë, Artan Luma dhe Memet Memeti edhe përkundër motit të keq me sukses u ngjitën në majat më të larta të malit turk, Ararat (5137 metra lartësi mbidetare).

 • Dr. Farrington në Forumin Vjetor të AEHI në Lituani

  2 shtator 2009

  Dr. Dennis Farrington, kryetar i Bordit të Universitetit, e përfaqësoi UEJL-në dhe Republikën e  Maqedonisë në Forumin vjetor të XXXI-të të Asociacionit Evropian për Hulumtim Institucional-AEHI (EAIR - European Association for Institutional Research: www.eair.nl ),

 • Informata të rëndësishme rreth shpalljes së rezultateve të aplikimit për regjistrim në UEJL

  28 gusht 2009

  Universiteti i Evropës Juglindore, brenda një afati sa më të shkurtër do të shpallë rezultatet e aplikimit për regjistrim në vitin akademik 2009-2010. Kështu, më 3 shtator 2009, do të bëhet shpallja e rezultateve preliminare të aplikantëve, kurse më 5 shtator 2009, do të bëhet shpallja e rezultateve përfundimtare të aplikantëve.  Ndërkaq, regjistrimi i studentëve (regjistrimi i semestrit të parë për studentet e pranuar), do të mund të bëhet nga 7 deri më 11 shtator 2009. Gjithashtu, lidhur me mbajtjen  е  testimit për nivelin e njohjes së gjuhës angleze, që do të mbahet më 9 shtator 2009, në orën 11:00, të gjitha informatat për listat dhe klasat do të shpallen më 7 shtator 2009. Sa i përket bursave, lista preliminare për bursat meritore (MBS), do të shpallet më datë 5 shtator 2009,

 • Universiteti i Evropës Juglindore (UEJL) nis bashkëpunimin me Universitetin e Tokios për Teknologji

  25 gusht 2009

  Fakulteti i Shkencave dhe Teknologjive Bashkëkohore (FSHTB) i UEJL-së dhe Departamenti i Shkencave Kompjuterike të Universitetit Teknologjik të Tokios së shpejti pritet të fillojnë bashkëpunimin konkret në të gjitha fushat, thotë dekani i FSHTB, Doc. Dr. Bekim Fetaji, i cili është angazhuar si profesor vizitues ne këtë universitet japonez.  

 • Ekipi i UEJL i shtati në Evropë në futsal

  14 gusht 2009

  Në Pordgoricë të Malit Zi nga 20 deri më 26 korrik 2009, u mbajt Kampionati i gjashtë Evropian në Futsal, ku morën pjesë 16 ekipe të universiteteve nga 15 shtete evropiane. Çdo shtet u përfaqësua nga fituesit e kampionateve universitare të shteteve përkatëse për vitin akademik 2008/2009. Maqedoninë sivjet e përfaqësoi ekipi i UEJL. SEE University arriti sukses të madh në këtë kampionat, duke u plasuar në ndeshjet finale dhe duke u renditur kështu në vendin e shtatë.

 • Mbrojtja e doktoraturave - dëshmi e punës kërkimore shkencore në UEJL

  11 gusht 2009

  Universiteti i Evropës Juglindore dëshmoi edhe njëherë se është lider në rajon në krijimin e kuadrove të aftë shkencorë dhe të dëshmuar nga sfera të ndryshme të shkencës. Muajt maj, qershor dhe korrik të këtij viti akademik përveç se ishin muajt e mbrojtjes së një numri të tezave të magjistraturës, ishin edhe muajt kur u mbrojtën me sukses edhe një numër i madh i tezave të doktoraturës. Kërkimet e bëra dhe temat e përpunuara u ndoqën me interes jo vetëm nga opinioni i gjerë, por edhe nga mediumet në Maqedoni.

 • Magjistraturat kurorëzim i një studimi hulumtues në UEJL

  10 korrik 2009

  Në UEJL, gjatë muajit qershor dhe korrik janë organizuar disa mbrojtje publike të tezave të magjistraturave dhe të doktoraturave. Në mesin e tyre janë shumë tema, që kanë zgjuar interes tek ata që i kanë dëgjuar, por edhe në opinionin më të gjerë. "Mekanizmat e menaxhimit financiar në funksion të krijimit të ambientit cilësor dhe konkurrues studimor në UEJL”, ishte tema e magjistraturës që u mbrojt nga kandidati Rashid Emini, kurse  Flora Kadriu, e mbrojti tezën e magjistraturës me titull: "Aspektet shoqërore të sekularizimit në RM".

 • Seminar “Trendët aktuale në shkencat kompjuterike”

  7 korrik 2009

  Të enjten dhe të premten (2 dhe 3 korrik) në UEJL u mbajt seminari ndërkombëtar me titull : “Tendencat aktuale në shkencat kompjuterike. Seminari është organizuar nga tre universitete partnere: Universiteti i Evropës Juglindore në Tetovë – Fakulteti i Shkencave dhe Teknologjive Bashkëkohore, Universiteti Politeknik i Tiranës-Fakulteti i Teknologjive Informatike dhe Universiteti i Prishtinës – Fakulteti i Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike.

 • Mbrojtja e parë publike e tezës së magjistraturës në Universitetin e Evropës Juglindore nëpërmjet video konferencës

  30 qershor 2009

  Më 24 qershor 2009, kandidatja Iranda Bajrami nga Fakulteti i Gjuhëve, Kulturave dhe Komunikimit-lektore në Qendrën e gjuhëve në UEJL, e mbrojti me sukses tezën e magjistraturës në Programin studimor Mësimdhënia e Gjuhës Angleze. Kjo mbrojtje kishte zgjuar një vëmendje të veçantë për faktin se ishte mbrojta e parë publike e tezës së magjistraturës nëpërmjet video konferencës në Universitetin e Evropës Juglindore.

 • Një delegacion i Universitetit të Stambollit qëndroi në UEJL

  17 qershor 2009

  Një delegacion i Universitetit të Stambollit, i udhëhequr nga rektori, Prof. Dr. Junuz Sojlet (Yunus SÖYLET), i shoqëruar nga prorektorët dhe drejtori i rrjetit të spitaleve të këtij Universiteti, të martën( 16 qershor 2009),vizituan UEJL.

  Qëllimi i kësaj vizite ishte thellimi i bashkëpunimit mes dy universiteteve dhe vendosja e lidhjeve më të ngushta të bashkëpunimit në fusha konkrete. Delegacioni i Universitetit të Stambollit u prit nga rektori i UEJL, akademik Aljadin Abazi, i cili i njoftoi mysafirët nga Turqia për mundësitë arsimore dhe të infrastrukturës akademike dhe administrative të universitetit tonë.

 • U mbajt ceremonia e promovimit të absolventëve – gjenerata 2006/2007

  9 qershor 2009

  Të shtunën (6 qershor 2009), në qytezën e Universitetit të Evropës Juglindore në Tetovë (UEJL), në një atmosferë festive, një numër i madh i prindërve, studentëve dhe mysafirëve të shumtë, patën mundësinë të shijojnë një mënyrë unike të promovimit të absolventëve të gjeneratës 2006/2007.

 • Studentët e UEJL vizituan Parlamentin e Republikës së Kosovës

  4 qershor 2009

  Ditë më parë, një grup i studentëve të Fakultetit të Administrimit Publik dhe Shkencave Politike, të shoqëruar nga sekretari i përgjithshëm i Universitetit të Evropës Juglindore (UEJL), Xhevair Memedi, prodekani prof. Jonuz Abdullai (njëherësh edhe organizator), profesori Bejtush Gashi, drejtori i Burimeve njerëzore, Muharrem Etemi, shefi i Zyrës së PR, Demush Bajrami dhe udhëheqësi i Unionit të Studentëve të UEJL, Agon Ferati, i bënë një vizitë me karakter pune Kuvendit të Republikës së Kosovës.

 • Me UEJL fitoni edhe diplomë të Universitetit të Londrës

  4 qershor 2009

  Punëtoria e përbashkët e mbajtur të shtunën (30 maj 2009), ndërmjet UEJL dhe LSE (London School of Economy), shënoi fillimin e realizimit të bashkëpunimit konkret ndërmjet dy universiteteve prestigjioze.

  Punëtoria (Workshop), u organizua në funksion të promovimit të këtij bashkëpunimi për programin e ri studimor të ciklit të parë - deridiplomik (që do të jetë pjesë e ofertës akademike), në fushën e "Sistemeve të informacionit dhe menaxhmentit", sipas konceptit te 'diplomës se dyfishtë'.

 • Profesorë të njohur amerikan ligjëruan në Departamentin e komunikimit në UEJL

  3 qershor 2009

  Departamenti i Shkencave të Komunikimit në UEJL organizoi ligjëratë publike me dy profesorë të mirënjohur të shkencave të komunikimit nga Universiteti i Indianës- Universiteti Perdju (SHBA), Jonathan Tankel dhe Jane Banks.

  Ligjërata ishte e destinuar për studentët e Shkencave të Komunikimit që ndjekin ligjëratat në gjuhën shqipe dhe në gjuhën maqedonase.

 • Sevil Rexhepi and Merita Zulfiu attended in the international conference in Turkey

  21 prill 2009

  "Foreign direct investment and sustainable development in transition economies-The case of the Republic of Macedonia", was the topic of scientific paper, which Sevilla Rexhepi and Merita Zulfiu, presented at the international conference, held from 6-9 April 2009 in Antalya Turkey. The conference was organized by the Faculty of Political Sciences of Ankara University, University of Warwick, U.K. and the Bucks New University, U.K.

 • Nënshkruhet marrëveshje bashkëpunimi ndërmjet UEJL dhe Universitetit Politeknik të Tiranës

  19 prill 2009

  Universiteti i Evropës Juglindore dhe Universiteti Politeknik i Tiranës, nënshkruan të hënën (13 prill 2009) një marrëveshje bashkëpunimi.
  Marrëveshja u nënshkrua në UEJL, nga rektori i këtij Universiteti, akademik Alajdin Abazi dhe rektori i Universitetit Politeknik të Tiranës, prof. dr. Jorgaq Kaçani.
  “Qëllimi i marrëveshjes është vendosja e bashkëpunimit në sferën e shkencës dhe arsimit midis UEJL dhe Universitetit Politeknik të Tiranës”, tha me këtë rast rektori i UEJL, akademik Alajdin Abazi.

 • Prezantohet raporti “Analizat e përqendruara në mendimet e qytetarëve”

  16 prill 2009

  Maqedonia po shndërrohet në vend të të pasurve dhe të varfërve sa i përket standardit jetësor.

 • EJL nënshkroi marrëveshje bashkëpunimi me Universitetin Ozjegyn nga Stambolli

  16 prill 2009

  Universiteti i Evropës Juglindore në Tetovë dhe Universiteti Ozjegyn (Özyeğin Üniversitesi) nga Stambolli i Turqisë, nënshkruan të hënën (6 prill 2009) në UEJL marrëveshje bashkëpunimi.

Go to page:
Google+