Login

Anëtarët e stafit duhet të përdorin llogarinë e tyre Webmail për identifikim.

Universiteti i Evropës Juglindore
jetëso dijen tënde!

Ndahet nga jeta miku ynë i madh, Max van der Stoel

Në moshën 86 vjeçare, natën e kaluar (23 prill), në shtëpinë e tij në Hagë, u nda nga jeta Max van der Stoel, ish-ministër i Jashtëm i Holandës, diplomat i karrierës dhe nismëtar i themelimit të Universitetit të Evropës Juglindore, në Tetovë, në vitin 2001.

Max van der Stoel dy herë ishte ministër i Jashtëm i Holandës (në vitet 1970 dhe 1980), ambasador në OKB dhe pastaj komisioner i lartë i Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE).

Miku ynë i madh, Max Van der Stoel ishte një luftëtar i palodhshëm për të drejtat e njeriut në gjithë botën.

Edhe ne si Universitet i Evropës Juglindore bashkohemi rreth mendimit te kryeministrit Mark Rute se Holanda, ne dhe i gjithë njerëzimi paqedashës kemi humbur njeriun-simbol të të drejtave të njeriut.

Me këtë rast, Rektori i Universitetit të Evropës Juglindore, Prof. Dr. Zamir Dika, në emër të të gjithë stafit dhe të studentëvë u dërgoi telegrame ngushëllimi familjes së z. Van der Stoel, ambasadës së Holandës dhe OSBE-së.

Google+