COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Најнови информации

 • Вaжни информации во врска со резултатите од аплицирањето за упис во ЈИЕУ

  28 август 2009

  Универзитетот на Југоисточна Европа, во најкус рок ќе ги објави резултатите околу апликациите за упис  во академската 2009-2010 година. Имено, на 3 септември 2009 година, ќе бидат објавени прелиминарните резултати на кандидатите, а на 5 септември, 2009 година, ќе бидат објавени конечните резултати од апликантите. Во меѓувреме, уписот на студентите (прв семестар регистрација за примените студенти), ќе може да се направи на 7-11 септември 2009 година. Информациите околу тестирањето по англиски јазик (се тестира нивото на познавање на англискиот јазик),  што ќе се одржи на 9 септември 2009 година, во 11:00 часот, ќе бидат објавени на 7 септември 2009 година заедно со информациите Информации за листите и училниците.  Што се однесува до стипендиите,

 • Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово ја започна соработката со Токискиот Технолошки Универзитет

  25 август 2009

  Факултетот за современи науки и технологии на ЈИЕУ и Одделот за компјутерски науки на Токискиот  Универзитет наскоро се очекува да започнат конкретна соработка во сите области, рече деканот на ФСНТ, доц. др. Беким Фетаји, кој веќе е ангажиран како визитинг професор во овој јапонски универзитет.

 • SEEU Team 7th in the European Championship in Futsal

  14 август 2009

  This year's 6th European Championship in Futsal took place in Podgorica, Montenegro from 20 - 26 July with 16 University teams from 15 European countries participating. One of these was the SEEU futsal team, who managed to reach the 1/8 finals, finally taking 7th place. Players scored an average of 7 goals per match and received an average of 2 cards per game. There was only one red card which meant that the real winner of the tournament was the idea of 'fair play'.

 • Одбраната на докторските дисертации доказ за научноистражувачката работа во ЈИЕУ

  11 август 2009

  Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово се докажа како неприкосновен лидер во регионов во создавањето на специјализирани и проверени кадри од разни области на науката. Месеците мај, јуни и јули не беа само месеци во кои се одбранија голем број на магистерски тези, туку и месеци на одбрана на докторски дисертации. Истражувањата и обработените теми беа следени не само од широката јавност туку и од локалните и националните медиуми во Македонија.

 • Магистратурите круна на истражувачките студии во ЈИЕУ

  10 јули 2009

  На ЈИЕУ во текот на месеците јуни и јули беа организирани неколку одбрани на магистерски и на докторски тези. Повеќето од  тезите привлекоа  посебно  внимание  кај пошироката јавност. „Функцијата на финансискиот менаџмент во создавање квалитативна и конкурентна средина во ЈИЕУ“ беше темата на магистратурата која успешно  ја одбрани кандидатот Рашид Емини, а Флора Кадриу ја одбрани магистерската теза „Општествените аспекти на секуларизацијата во РМ “

 • Семинар „Актуелните трендови во компјутерските науки”

  7 јули 2009

  Во четврток и петок (2 и 3 јули 2009 години) во ЈИЕУ се одржа меѓународен семинар со наслов „Актуелните трендови во компјутерските науки”. Семинарот беше организиран од трите универзитети партнери: Универзитетот на Југоисточна Европа –Факултетот за современи науки и технологии, Политехничкиот Универзитет од Тирана – Факултет на информатичките технологии и Универзитетот на Приштина – Факултет за компјутерски и електрични инженеринг.

 • Прва одбрана на магистерска теза преку видео конференција на Универзитетот на Југоисточна Европа

  30 јуни 2009

  На   24 ти јуни ,  2009 кандидатот Иранда Бајрами од Факултетот за јазици, култури и комуникација – студиска програма Настава по англиски јазик, лектор  во Јазичниот  центар (ЈИЕУ) успешно ја одбрани магистерската теза. Оваа одбрана заслужува посебно внимание  затоа што е прва одбрана  преку видео конференција  на ЈИЕУ.

 • Делегација на Универзитетот од Истанбул во посета на ЈИЕУ

  17 јуни 2009

  Делегација на Универзитетот од Истанбул предводена од  ректорот, проф.  д-р Јунуз Сојлет, придружен од проректорите и директорот на мрежата на болниците на овој Универзитет во вторник (16 јуни 2009 година), го посетија ЈИЕУ.Целта на посетата беше продлабочување на соработката меѓу двата универзитети и воспоставување на блиски контакти на соработка во конкретни  области.

 • Промоција на петтата генерација дипломци на ЈИЕУ - 2006/2007

  9 јуни 2009

  Во сабота, (6 јуни 2009 год.), на Универзитетот на Југоисточна Европа –Тетово, во свечена атмосфера, голем број на родители, студенти и гости имаа можност да бидат дел од уникатниот начин на промоција на дипломците од генерацијата 2006/2007.

 • SEEU students in a working visit to the Assembly of Republic of Kosovo

  4 јуни 2009

  Days ago, a group of students of the Faculty of Public Administration and Political Science, accompanied by Secretary General of the South East European University (SEEU), Xhevair Memedi, pro-dean Prof. Jonuz Abdullai (the organizer), Professor Bejtush Gashi, the Director of Human Resources Muharrem Etemi, Head of the PR Office Demush Bajrami and the President of the SEEU Students’ Union Agon Ferati, realized a working visit to the Assembly of Republic Kosovo.

 • Со ЈИЕУ добивате и диплома од Лондонскиот Универзитет

  4 јуни 2009

  Со заедничка работилница одржана во сабота ( 30 мај 2009 година), Универзитетот на Југоисточна Европа од Тетово и Лондонскиот факултет по економија, ја промовираа конкретната соработката помеѓу двата реномирани универзитети.

  Работилницата беше организирана во функција на промовирање на соработката помеѓу ЈИЕУ и London School of Economics, за новата студиска програма од прв циклус – додипломски (како дел од академска понуда) во областа на Информациските системи и менаџментот, според концептот на двојна диплома.

 • Познати професори од САД имаа предавања во Катедрата за комуникации во ЈИЕУ

  3 јуни 2009

  Катедрата за комуникациски науки на ЈИЕУ, организираше јавно предавање со двајца познати професори за комуникациски науки од Универзитетот на Индијана – Пердју Универзитетот – Индијанополис (САД), Џонатан Тенкел и Џејн Бенкс.Предавањето е наменето за студентите на Комуникациски науки, кои ги следат предавањата на албански и на македонски јазик.

 • Се презентираше извештајот "Граѓански засновани анализи"

  16 април 2009

  Македонија во однос на животниот стандард се претвора во земја на богати и сиромашни, покажува најновото истражување на ЈИЕУ и УНДП во рамките на проектот "Зајакнување на политичките процеси засновани врз докази" кој беше промовиран во петок ( 10 април 2009 година) во ЈИЕУ.

 • SEEU signed co-operation agreement with the Ozyegin Universitesi-Istanbul

  16 април 2009

  Monday (6 April 2009), South East European University -Tetovo and the Özyeğin Üniversitesi-Istanbul, Turkey, signed a co-operation agreement. The agreement was signed by the Rector of SEEU, academician Alajdin Abazi and the Rector of the Özyeğin Üniversitesi, Prof. Dr. Erhan Erkut "Özyeğin Üniversitesi-Istanbul is a pro-European and especially pro-American oriented university. A very similar to our university. We have signed agreement for bilateral cooperation in many fields, especially in the field of academic staff and students’ mobility" said Rector of SEEU, academic Alajdin Abazi.

 • Started with work the Library of the Faculty for Contemporary Sciences and Technologies

  16 април 2009

  We would like to inform you that on 09.03.2009 (Monday) started with work the Library of the Faculty for Contemporary Sciences and Technologies that will operate within the frames of the University library “Max van der Schtul”.

 • Conference participants of the Fulbright Academy visited SEEU

  16 април 2009

  The Fulbright Academy of Science and Technology (FAST) held the 4th annual conference in Macedonia, from 2-24-27, March, 2009. The theme of the conference was ‘Small places can change the world’, and there were over 40 participants from different countries, including: the USA, Israel, Croatia, Albania, Kosovo, Serbia, Romania, etc.

Go to page:
Google+