COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Најнови информации

 • Делегација на Универзитетот од Истанбул во посета на ЈИЕУ

  17 јуни 2009

  Делегација на Универзитетот од Истанбул предводена од  ректорот, проф.  д-р Јунуз Сојлет, придружен од проректорите и директорот на мрежата на болниците на овој Универзитет во вторник (16 јуни 2009 година), го посетија ЈИЕУ.Целта на посетата беше продлабочување на соработката меѓу двата универзитети и воспоставување на блиски контакти на соработка во конкретни  области.

 • Промоција на петтата генерација дипломци на ЈИЕУ - 2006/2007

  9 јуни 2009

  Во сабота, (6 јуни 2009 год.), на Универзитетот на Југоисточна Европа –Тетово, во свечена атмосфера, голем број на родители, студенти и гости имаа можност да бидат дел од уникатниот начин на промоција на дипломците од генерацијата 2006/2007.

 • SEEU students in a working visit to the Assembly of Republic of Kosovo

  4 јуни 2009

  Days ago, a group of students of the Faculty of Public Administration and Political Science, accompanied by Secretary General of the South East European University (SEEU), Xhevair Memedi, pro-dean Prof. Jonuz Abdullai (the organizer), Professor Bejtush Gashi, the Director of Human Resources Muharrem Etemi, Head of the PR Office Demush Bajrami and the President of the SEEU Students’ Union Agon Ferati, realized a working visit to the Assembly of Republic Kosovo.

 • Со ЈИЕУ добивате и диплома од Лондонскиот Универзитет

  4 јуни 2009

  Со заедничка работилница одржана во сабота ( 30 мај 2009 година), Универзитетот на Југоисточна Европа од Тетово и Лондонскиот факултет по економија, ја промовираа конкретната соработката помеѓу двата реномирани универзитети.

  Работилницата беше организирана во функција на промовирање на соработката помеѓу ЈИЕУ и London School of Economics, за новата студиска програма од прв циклус – додипломски (како дел од академска понуда) во областа на Информациските системи и менаџментот, според концептот на двојна диплома.

 • Познати професори од САД имаа предавања во Катедрата за комуникации во ЈИЕУ

  3 јуни 2009

  Катедрата за комуникациски науки на ЈИЕУ, организираше јавно предавање со двајца познати професори за комуникациски науки од Универзитетот на Индијана – Пердју Универзитетот – Индијанополис (САД), Џонатан Тенкел и Џејн Бенкс.Предавањето е наменето за студентите на Комуникациски науки, кои ги следат предавањата на албански и на македонски јазик.

 • Се презентираше извештајот "Граѓански засновани анализи"

  16 април 2009

  Македонија во однос на животниот стандард се претвора во земја на богати и сиромашни, покажува најновото истражување на ЈИЕУ и УНДП во рамките на проектот "Зајакнување на политичките процеси засновани врз докази" кој беше промовиран во петок ( 10 април 2009 година) во ЈИЕУ.

 • SEEU signed co-operation agreement with the Ozyegin Universitesi-Istanbul

  16 април 2009

  Monday (6 April 2009), South East European University -Tetovo and the Özyeğin Üniversitesi-Istanbul, Turkey, signed a co-operation agreement. The agreement was signed by the Rector of SEEU, academician Alajdin Abazi and the Rector of the Özyeğin Üniversitesi, Prof. Dr. Erhan Erkut "Özyeğin Üniversitesi-Istanbul is a pro-European and especially pro-American oriented university. A very similar to our university. We have signed agreement for bilateral cooperation in many fields, especially in the field of academic staff and students’ mobility" said Rector of SEEU, academic Alajdin Abazi.

 • Started with work the Library of the Faculty for Contemporary Sciences and Technologies

  16 април 2009

  We would like to inform you that on 09.03.2009 (Monday) started with work the Library of the Faculty for Contemporary Sciences and Technologies that will operate within the frames of the University library “Max van der Schtul”.

 • Conference participants of the Fulbright Academy visited SEEU

  16 април 2009

  The Fulbright Academy of Science and Technology (FAST) held the 4th annual conference in Macedonia, from 2-24-27, March, 2009. The theme of the conference was ‘Small places can change the world’, and there were over 40 participants from different countries, including: the USA, Israel, Croatia, Albania, Kosovo, Serbia, Romania, etc.

 • The Rector and the President of the Board attended the 5th EUA Convention of European Higher Education Institutions

  27 март 2009

  The Rector and the President of the Board attended the 5th EUA Convention of European Higher Education Institutions held in Prague, 18-21 March 2009, on the topic 'Facing Global Challenges: European Strategies for Europe's Universities.' The Rectors of SS Cyril and Methodius University, Skopje and St Kliment Ohridski University, Bitola, and a Vice-Rector from the State University of Tetovo were also present.

 • Representatives of German language department on study visit to German universities

  27 март 2009

  Professors from SEEU-German language department, Assoc. Prof. Dr. Gezim Xhaferri and Dr. Klaus Schuricht- professor emeritus from the Foundation Herder, from 11th until 20th February 2009, have made a research trip in several German universities, where they had meetings with well known professors of the German language in the University Humboldt in Berlin

 • Development of Master Programs in the Field of Education

  27 март 2009

  South East European University through Tempus IV Project, successfully is implementing the Project for design of new curricula for Master Studies in Education. The Project is consisting by consortiums of the following universities: University of Rome 3, University of Aarhus-Denmark, University of Nottingham-Great Britain, and from the Western Balkans are SEEU, University of Tirana and University of Prishtina.

Go to page:
Google+