COVID-19 Information

Login

Anëtarët e stafit duhet të përdorin llogarinë e tyre Webmail për identifikim.

Universiteti i Evropës Juglindore
jetëso dijen tënde!

Lajmet e fundit

 • U promovua gjenerata e gjashtë e absolventëve të UEJL

  22 qershor 2010

  Universiteti i Evropës Juglindore në Tetovë, edhe këtë vit në një ceremoni solemne (5 qershor 2010),  promovoi gjeneratën e  gjashtë të absolventëve. Në këtë ceremoni, përveç studentëve, prindërve dhe stafit akademik e administrativ, morën pjesë edhe një numër i madh i profesorëve, përfaqësues të trupit diplomatik, përfaqësues ndërkombëtarë dhe mysafirë të tjerë të lartë.

 • Azir Aliu dhe Halil Snopce në Durrës për mësimin në distancë

  18 qershor 2010

  Azir Aliu dhe Halil Snopce, si përfaqësues të UEJL prej 9-12 qershor 2010, kanë marrë pjesë në takimin e radhës të Projektit Tempus “Europian VICES”, i cili u mbajt në Durrës të Shqipërisë.

 • Zëvendësministrja e Jashtme e Shqipërisë, Edit Harxhi në UEJL për “Perspektivat e integrimeve evro-atlantike të Ballkanit Perëndimor”

  17 qershor 2010

  “Perspektivat e integrimeve evro-atlantike të Ballkanit Perëndimor”, ishte tema e tribunës së mbajtur në UEJL, në të cilën mbajti ligjëratën e saj zëvendësministrja e Punëve të Jashtme e Republikës së Shqipërisë, Edith Harxhi. Tribunën e shpalli të hapur rektori i ri Prof. dr. Zamir Dika, me ç’rast ky ishte edhe fjalimi i tij i parë pas zgjedhjes së tij rektor i UEJL. Ai tha se çështja e euro-integrimeve të shteteve të Ballkanit Perëndimor duhet që të preokupojë edhe institucionet arsimore ngase në këtë mënyrë ndihmohet procesi drejt aderimit në Unionin Evropian.

 • Universiteti i Evropës Juglindore ka fituar projekt hulumtues të financuar nga RRPP

  15 qershor 2010

  Në maj të vitit 2010, Universiteti i Evropës Juglindore dhe Universiteti i Frajburgut (Programi Rajonal për Promovimin e Hulumtimeve), nënshkruan marrëveshje për një grand hulumtues për realizimin e projektit “Largimi i kuadrit me arsim sipëror dhe roli i diasporës në promovimin e reformave në Ballkan” i udhëhequr nga Abdylmenaf Sejdini.

 • Promovohet libri “Specifikat e biznesit të vogël”

  15 qershor 2010

  “Specifikat e biznesit të vogël”, titullohet libri, i cili të hënën (31 maj 2010), u promovua në Fakultetin e Biznesit dhe Ekonomisë, në UEJL. Ky libër është rezultat i një angazhimi të përbashkët të Doc.dr. Veland Ramadanit dhe disa studentëve të tij dhe paraqet një simbiozë të njohurive teorike nga fusha e biznesit të vogël dhe të dhënave empirike, me ç’rast janë anketuar rreth 120 biznese të vogla, të cilat aktivitetin e tyre afarist e ushtrojnë në qytete të ndryshme, si në Shkup, Kumanovë, Tetovë, Gostivar, Dibër, Kërçovë dhe Strugë.

 • UEJL dhe USHT nënshkruajnë marrëveshje bashkëpunimi

  3 qershor 2010

  Universiteti i Evropës Juglindore dhe Universiteti Shtetëror i Tetovës, të mërkurën (26 maj 2010 ),  kanë nënshkruar marrëveshje bashkëpunimi për sfera që janë me interes të përbashkët. Marrëveshja është nënshkruar nga rektori i UEJL, akademik Alajdin Abazi dhe rektori i USHT, Prof. dr. Agron Reka.

 • Dr. Ylber Sela në Pragë për zgjerimin e BE-së me shtetet e Ballkanit Perëndimor

  2 qershor 2010

  Dr. Ylber Sela – UEJL  dhe Dr. Vladimir Lame – Epoka University nga data 25 deri 30 maj, morën pjesë në Konferencën ndërkombëtare për shkencëtarë të rinj të organizuar nga Fakulteti Ekonomik dhe Fakulteti për Marrëdhënie Ndërkombëtare të Universitetit të Pragës.

 • Dr. Benxhamin Kiting prezantoi punim për poezinë bashkëkohore irlandeze dhe Holokaustin

  1 qershor 2010

  Dr. Benxhamin Kiting, udhëheqës i Katedrës së anglishtes në Fakultetin e Gjuhëve, Kulturave dhe Komunikimit e ka prezantuar punimin me temë: “ Poezia bashkëkohore irlandeze dhe Holokausti” në konferencën vjetore të Asociacionit për Studime Franko - Irlandeze në Universitetin e Reims, , e cila u mbajt nga 28-29 maj 2010, në Francë.

 • Studentët dhe stafi i "Juridikut" zgjerojnë horizontet evropiane!

  1 qershor 2010

   

  Studentët e Fakultetit Juridik të UEJL nën udhëheqjen e dekanit, Prof. dr. Ismail Zejneli, prodekanit Doc. dr. Jeton Shasivari dhe profesorëve Prof. dr. Asllan Bilalli dhe Prof. dr. Adnan Jashari, kohë më parë realizuan një vizitë studimore në Fakultetin Juridik të Bolonjës, ku janë pritur nga dekani profesor Stefano Kanestrari.  Me këtë rast, është prezantuar puna dhe organizimi i fakultetit, me theks të veçantë mënyra e mbajtjes së ligjëratave, ushtrimeve, provimeve, kolokviumeve, seminareve dhe aktiviteteve të tjera mësimore dhe hulumtuese.

 • Rashid Emini mori pjesë në një konferencë ndërkombëtare në Durrës, Shqipëri

  1 qershor 2010

  Rashid Emini mori  pjesë në konferencën ndërkombëtare: “Sfidat e arsimit në botën globale: njohuritë, politikat dhe praktikat”, që u mbajt në Durrës, Shqipëri, nga 14-15 maj 2010. Konferenca u organizua nga Universiteti “Aleksandër Mojsiu” nga Durrësi.

 • Mr. Hyrije Abazi mori pjesë në konferencën ndërkombëtare “Rajoni i Adriatikut-Ballkanit nga trazicioni në integrim” në Ankona të Italisë

  27 maj 2010

  Mr. Hyrije Abazi, më 21-22 maj të këtij viti, ka marrë pjesë në Konferencën ndërkombëtare për ekonomi, me temë: “Rajoni i Adriatikut-Ballkanit nga trazicioni në integrim”, të organizuar nga Universiteti Politeknik “Delle Marche”, Fakulteti i Ekonomisë “Giorgo Fua”, Ankona, Italy.

 • Ambasadori i BE-së Ervan Fuere vizitoi UEJL

  26 maj 2010

  Ambasadori i BE-së, në Maqedoni, Ervan Fuere, të enjten (20 maj 2010), mbajti një ligjëratë për studentët, me temë kundër varfërisë, pasi që ky vit është shpallur “Viti evropian i luftës kundër varfërisë dhe përjashtimit social”.

 • UEJL si studim rasti për menaxhimin dhe zhvillim e arsimit të lartë evropian

  20 maj 2010

  Libri i ri 'Menaxhimi dhe ?hvillimi i ?rsimit të ?artë  - Përmbledhje për ?enaxherët”, i redaktuar nga Jeroen Huisman dhe Attila Pausits, është botuar në kuadër të Programit të BE - Arsimimi gjatë gjithë jetës, I cili në vete ngërthen një kapitull nga akademik Alajdin Abazi, rektor i UEJL me Jeroen Huisman, Universiteti i Bath ( Mbretëria e Bashkuar) dhe Dr. Dennis Farrington: "Globalizimi, ndërkombëtarizimi dhe regjionalizimi".

 • Ministri Xhelal Bajrami takoi studentët e UEJL

  17 maj 2010

  Studentët që studiojnë në Fakultetin e Administrimit Publik dhe Shkencave Politike të Universitetin e Evropës Juglindore - drejtimi Punë dhe Politikë Sociale, u njoftuan me strukturën dhe rregullimin organizativ të funksionimit të Ministrisë së Punës dhe Politikës Sociale.

 • Prof. dr. Elena Andreevska me publikim në librin “E drejta ndërkombëtare: aktorë të rinj, koncepte të reja – dilemat e vazhdueshme”

  17 maj 2010

  “E drejta ndërkombëtare dhe të drejtat e njeriut” është punimi i Prof. dr. Elena Andreevska, i cili është botuar në  kuadër të librit “E drejta ndërkombëtare: aktorë të rinj, koncepte të reja – dilemat e vazhdueshme”, me autorë  Boxhidar Bakotiç. Libri është botuar me rastin e pensionimit të profesorit Bakotiç nga Universiteti i Zagrebit, Fakulteti i Drejtësisë, pas një karriere të gjatë dhe impresive, të cilën e ka filluar në vitin 1961.

 • Kandidatët për rektor të UEJL para anëtarëve të Senatit prezantuan programet e tyre

  12 maj 2010

  Në mbledhjen e djeshme, në një atmosferë solemne, katër kandidatët për rektor të Universitetit të Evropës Juglindore, para anëtarëve të Senatit, prezantuan programet e tyre të punës.

   Rektori i UEJL, akademik Alajdin Abazi, me këtë rast tha se është e rëndësishme që për dekadën e ardhshme të universitetit të dëgjohen idetë e reja dhe vizioni i kandidatëve. “Krejt kjo që prezantohet sot para nesh duhet të jetë në interes të rrugëtimit të suksesshëm të këtij institucioni unik të arsimit të lartë në Maqedoni dhe rajon”, vuri në pah, rektori Abazi.

 • Ministri i Jashtëm bullgar Nikolla Dimitrov: UEJL paraqet simbolikën se si duhet të duket Ballkani në të ardhmen

  7 maj 2010

  “Universiteti i Evropës Juglindore  paraqet simbolikën se si duhet të duket Ballkani në të ardhmen”. Kështu tha Ministri i Jashtëm i Bullgarisë, Nikolla Mlladenov, i cili të enjten (6 maj 2010), mbajti një ligjëratë para studentëve të këtij Universiteti.

 • Veli Kreci me publikim në revistën shkencore Routledge Taylor

  6 maj 2010

  Veli Kreci, ligjërues në Fakultetin e Administratimit Publik dhe Shkencave Politike (me bashkautor), boton  punimin  me titull: “Ndikimi i riorganizimit territorial, ndërhyrja e politikës në Republikën e Maqedonisë”, në revistën  shkencore  Routledge Taylor të Francis Group, e cila është e renditur shumë lartë nga ISI Social Science Citation Index http://www.tandf.co.uk/journals/titles/03003930asp.

Go to page:
Google+