COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Националниот натпревар за пишување на есеи во Македонија - 2012 (за идни студенти)

Националниот натпревар за пишување на есеи во Македонија се организира веќе по седми пат, и претставувазаеднички потфат организиран од страна на волонтери од Мировниот корпус на САД во соработка со ЕЛТАМ(Асоцијација на наставници по англиски јазик во Македонија) и Универзитетот на Југоисточна Европа (ЈИЕУ)

Националниот натпревар за пишување на есеи во Македонија се организира веќе по седми пат, и претставувазаеднички потфат организиран од страна на волонтери од Мировниот корпус на САД во соработка со ЕЛТАМ(Асоцијација на наставници по англиски јазик во Македонија) и Универзитетот на Југоисточна Европа (ЈИЕУ). Целта на овој натпревар е да се подигне свеста за значењето на пишувањето и да се мотивираат учениците да пишуваат концизни есеи по англиски јазик,како и да се развијат вештините на наставниците за предавања за пишување на есеи. За учество може да се пријават учениците од седмо и осмо одделение како и учениците од 1-4 година од средно образование од сите региони на Македонија. Победниците ќе бидат избрани во три нивоа, и на регионално е на национално ниво. Секоја година членовите на нашата голема мрежа на волонтери од Мировниот корпус на САД се активираат за да им помогнат на националните координатори, тренери на работилници и судии.

За повеќе информации погледнете ги линковите:

Poster

Google+