COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Шведската компанија „Инотел“ ќе обезбеди стипендии за шест избрани студенти на магистерски студии по компјутерски науки на Факултетот за СНТ, УЈИЕ

Шведската компанија „Инотел“ ќе обезбеди стипендии за шест избрани студенти на магистерски студии по компјутерски науки на Факултетот за СНТ, УЈИЕ

„Инотел“ ќе понуди интензивни, корисни и практични искуства за учење што се предизвикувачки, стимулирачки и релевантни, како и тесно поврзани со развојот на висококвалитетни апликации. Студентот ќе има голема флексибилност при изборот на насоки кои се совпаѓаат со интересите во широк спектар на области, вклучувајќи: Алгоритми, Архитектура, Комуникација на податоци, Вградени системи, Дистрибуирани компјутерски системи, Верификација на хардвер, Дизајн на интеракција, Логички методи, Машинско учење, Мрежи, Системи во реално време, Програмски јазици и безбедност на Интернет на нештата.

Во рамките на програмата, „Инотел“ опфаќа широк спектар на прашања: од уреди за Интернет на нештата, поврзани автомобили и индивидуални компоненти за дизајн на глобално дистрибуирани системи. Студентите ќе бидат обучени и опремени со знаење, вештини и ставови потребни за успешна професионална кариера во различни области на технологијата. Програмата особено ви овозможува како идни ИТ професионалци да конципирате, да дизајнирате и да имплементирате системи кои работат правилно и се одржливи и сигурни.

По дипломирањето студентите ќе бидат високо квалификувани и подготвени за работиа како програмери, архитекти и развивачи на системи. „Инотел“посебно ги нагласува во моделирањето, дизајнот и концептуалните способности кои ќе ви овозможат поголема флексибилност, така што ќе бидете квалификувани за практикантскта работа и ќе имате можност да се вработите од локалниот тим за развој на Инотел веднаш по испитот.

За апликација, кликнете тука.

Лице за контакт:

Петер Линдберг

и-мејл: peter.lindberg@innotel.com

Нусрет Халити

и-мејл: nusret.haliti@bridge-technology.net

Google+