COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

АПЛИКАЦИЈА ЗА ПРОГРАМАТА ’’РАБОТИ И СТУДИРАЈ’’ ЗА АКАДЕМСКАТА 2016/2017 ГОДИНА

Како дел од пакетот за финансиска поддршка на студенти за академската 2016/17 година, УЈИЕ преку програмата ’’Работи и студирај” на одреден број на студенти им овозможува финансиска поддршка како и стекнување на работно искуство и стекнување на професионални вештини.

Општи услови на програмата

Во продололжение се наведени некои од условите на програмата, додека повече информации може да најдете на веб страна на универзитетот Услови на програмата

 1. Студентите смеат да работат најмногу 15 часа неделно, односно најмногу до покривање на школарината за една академска година.
 2. Право за апликација имаат редовните студенти во додипломски и мастер студии
 3. Студентите корисници на стипендија или друга форма на финансиска поддршка немат право да аплицират на рограмата “Работи и студирај“ во истата академска година на студии.

Студентите може да аплицираат за следните работни места
 • Библиотека (Тетово/Скопје)
 • Центар за Кариера
 • Студентска Служба (Тетово/Скопје)
 • Јазичен Центар
 • IT-Департамент (IT Support, CST Laboratories)
 • Одржување – Зеленило

Општи критериуми за селекција на кандидатите
 • Потребата за финансиска помош на студентот (ќе се утврди врз основа на аплкацијата и друга документација кои треба да се доставави)
 • Способностите на кандидатот за работното место (ќе се утврди во интервјуто што ќе се одржи со група апликанти одделно, после прекваликацијата според првиот критериум! )

Формуларот за апликација може да се симне овде Симни формуларот или да се земе во Канцеларијата за финансиска помош, административна зграда 802.10 – Тетово, и да се доставви до одредениот рок за аплицирање.


Интервју

Списокот на термините за интервју, за секое работно место ќе се објавува после 15 септември 2016, и апликантите ке информират преку емаил (службениот емаил на универзитетот)


Рокот за аплицирање 16.05.2016 до 31.05.2016

*Новите студенти можат да аплицират од 01.09.2016 до 16.09.2016

Студентите ќе почнат со работа најдоцна до 10.10.2016
Google+