Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Во УЈИЕ ќе се одржи обука за решавање на конфликтите и социјалната хармонија во Западен Балкан

Од 26-28 март2013 година, во Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово, експерти од Универзитетот Колумбија од Њуjорк, ќе ги обучуваат професорите од Западен Балкан(Македонија, Албанија и Косово), во рамките на програмата за „Решавање на конфликтите и социјалната хармонија“ да ги подготват да го предаваат овој предмет во нивните матични универзитети.

По конфликтите во Западен Балкан, внесувањето на овој предмет во план-програмите на универзитетите се очекува да влијае врз мирното решавање на конфликтите, зголемувањето на довербата, создавањето клима на меѓусебно разбирање и воспоставувањето социјална хармонија.

Обуката се организира од Институтот за човекови права од Универзитетот Колумбија во соработка со Институтот „Макс ван дер Штул“ во Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово.

Универзитетот Колумбија е еден од најпознатите во светот во областа на истражувањата во социјалните науки, медицина и уметност.

Google+