Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Семинар: САД од перспектива на Југоисточна Европа

На 28ми февруари, Асоцијацијата за американски студии на Југоисточна Европа организираше семинар насловен „САД од перспектива на Југоисточна Европа“.

Семинарот „САД од перспектива на Југоисточна Европа“ се организираше со неколку клучни предавања од истакнати професори: Мери Елен Шмидер, извршен директор на Фулбрајт, д-р Јан Мек Леод од Институтот Мери Хапс во Брисел и Стивен Фоулк, Фулбрајт професор по американски студии . Семинарот беше проследен со панел дискусија:Претставување на претседателските избори на САД во Југоисточна Европа . Следниве држави беа претставени со соодветни делегати :
Модератор : Алберт Муслиу, АДИ

Албанија - Бруна Конди

Босна и Херцеговина - Залкида Хаџибеговиќ & Луљета Коши

Хрватска - Стипе Гргас и Свен Цвек

Косово - Џавит Реџај

Македонија- Љубомир Фрчкоски и Алберт Муслиу

Со семинарот се обезбеди потребната можност за мрежно работење меѓу колегите со слични интереси и поддршка за нашите напори за да се направат промени на начинот на кој предаваме Американски студии.

Google+