Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

УЈИЕ победник на шестиот универзитетски натпревар во скијање

Второ место на натпреварот освои Државниот универзитет во Тетово (ДУТ) додека трето Универзитетот св. Кирил и Методија. Во категоријата на индивидуално скијање-мажи , победник беше Гентијан Куртиши а на второ место беше Бесар Иљази и трето Мартин Мартиновски. Во категоријата на индивидуално скијање-жени победник беше Ивана Ивчевска додека на второ место Ивана Ивановска и трето Адриана Бајрами.

Со мототоспорт, дружење, забава и соработка на 1 и 2 март на Попова Шапкасе одржа Шестото натпреварување по скијање меѓу универзитетите, организирано од УЈИЕ и ДУТ на кое учествува натпреварувачи од седум локални универзитети, и универзитетите од Приштина и од Корча.

Натпреварувањето го отвори ректорот на УЈИЕ проф. д-р Замир Дика.

Во однос на севкупните резултати, УЈИЕ беше победник со 101 бодови, проследен со ДУТ со 84бодови и Универзитетот св. Кирил и Методиј со 73 бодови.

ОдУниверзитетот во Корчанајдобро рангиран натпреварувачбеше Сократ Ташово категоријата на скијање мажи, додека Паола Ташо беше најдоброрангиранаво категоријата скијање-жени.

Организаторот на овој натпревардодели медали за најдобро рангираните натпреварувачи,додека победничкиот тим доби пехар . Општото мислење на натпреварувачите беше дека натпреварот беше добро организиран.
Меѓународниот натпревар се организираше на прекрасните падини на Попова Шапка.

Google+