Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

ЈИЕУ и Француската алијанса во Тетово потпишаа меморандум за соработка

Во среда, 15 декември, во присуство на ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, проф. д-р Замир Дика, советникот за соработка и културна акција на Амбасадата на Франција во Скопје, г. Жaн-Ив Лавоар, директорот на Француската алијанса во Тетово, г.Пол Шамбри, директор на канцеларијата за меѓународни односи во ЈИЕУ, г.Луан Ештрефи и претседателот на Француската алијанса во Тетово, г. Фатон Шерифи, Универзитетот на Југоисточна Европа потпиша меморандум за соработка со Француската алијанса во Тетово.
Според потпишаниот меморандум, испитите за добивање на дипломите DELF и DALF за познавање на француски јазик кои се доделени од страна на Француското министерство за образование ќе бидат организирани од страна на Француската алијанса во Тетово и ќе се одржат на Универзитетот на Југоисточна Европа.
Google+