На 30 август 2010 година Извршниот комитет на Одборот на  Универзитетот на Југоисточна Европа (ЈИЕУ) го именуваше проф. д-р Пол Фостер за Provost на Универзитетот - виш проректор (заменик-претседател) за академски прашања. Фостер ќе биде втор по ранг административен службеник  на ЈИЕУ и ќе ги надгледува академските програми и сите аспекти на предавање и научење  во кампусите во Тетово и во Скопје. Тој ќе раководи со работата на сите пет факултети како и на истражувачките центри, со понудите за студии од дистанца, со библиотеката и со центарот за кариера. " /> На 30 август 2010 година Извршниот комитет на Одборот на  Универзитетот на Југоисточна Европа (ЈИЕУ) го именуваше проф. д-р Пол Фостер за Provost на Универзитетот - виш проректор (заменик-претседател) за академски прашања. Фостер ќе биде втор по ранг административен службеник  на ЈИЕУ и ќе ги надгледува академските програми и сите аспекти на предавање и научење  во кампусите во Тетово и во Скопје. Тој ќе раководи со работата на сите пет факултети како и на истражувачките центри, со понудите за студии од дистанца, со библиотеката и со центарот за кариера. ">

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Информација за печат: Проф. д-р Пол Фостер е избран за Provost на Универзитетот - виш проректор (заменик-претседател) за академски прашања

На 30 август 2010 година Извршниот комитет на Одборот на  Универзитетот на Југоисточна Европа (ЈИЕУ) го именуваше проф. д-р Пол Фостер за Provost на Универзитетот - виш проректор (заменик-претседател) за академски прашања. Фостер ќе биде втор по ранг административен службеник  на ЈИЕУ и ќе ги надгледува академските програми и сите аспекти на предавање и научење  во кампусите во Тетово и во Скопје. Тој ќе раководи со работата на сите пет факултети како и на истражувачките центри, со понудите за студии од дистанца, со библиотеката и со центарот за кариера.


Фостер има докторатура по филологија  од Универзитетот  од Колумбија  и е специјалист по балкански и источноевропски јазици и култури. Тој бил академски кадар и администратор  на неколку универзитети, до неодамна на Универзитетот  во Индијана. ЈИЕУ  е прв приватен универзитет  во Македонија, основан со поддршка на Соединетите Американски Држави и Европските влади во 2001 година. Со повеќе од 7,000 студенти и капацитети од светска класа, Универзитетот е лидер на иновациите во високото образование во регионов.

Google+