Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Проф. д-р Елена Андреевска со публикација во книгата ,,Меѓународно право: млади актери, нови концепти - континуирани дилеми”

,,Меѓународно право и човековите права”, е трудот на проф. д-р Елена Андреевска  објавен во книгата ,,Меѓународно право: млади актери, нови концепти - континуирани дилеми”  од авторот  Божидар Бакотич. Книгата е објавена по повод пензионирањето на професор Бакотич од Универзитетот во Загреб, Правниот факултет, по долга и импресивна кариера, која започна во 1961 година.


Книгата се состои од 32 есеи од научници кои работеле со професор Бакотич на Правниот факултет во Загреб и во различни меѓународни правни факултети, на дипломатската академија, итн. Повеќето од есеите се напишани на англиски јазик и шест од нив се напишани на француски.

Google+