COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Професорот Веланд Рамадани од Универзитетот на Југоисточна Европа меѓу 2% од највлијателните научници во светот

Професорот Веланд Рамадани од Факултетот за бизнис и економија - Универзитетот на Југоисточна Европа е рангиран меѓу 2% од највлијателните научници во светот од Република Северна Македонија.

Списокот го подготви тричлен тим од Универзитетот Стенфорд, предводен од професорот Џон П. А. Јоанидис.

Професорот Рамадани, вели дека е чест и благодарност да се биде меѓу 2% од највлијателните научници во светот, според бројот на цитати на авторски научни трудови по втор пат, бидејќи и минатата година беше на листата на Универзитетот Стенфорд.

„Со многу работа, вмрежување со светски познати автори, безусловна семејна поддршка и од Универзитетот на Југоисточна Европа, успеав да бидам дел од светските регистри од ваков ранг и карактер“, вели проф. д-р Веланд Рамадани.

Листата од 2% од највлијателните научници во светот за 2021 година е резултат на сеопфатна анализа за научници од Универзитетот Стенфорд, за чие составување се анализирани голем број индикатори, како што се: вкупниот број на објавени трудови, цитирања, х-индекс на цитати, поминати години од првото објавено дело на научникот, како и целокупното влијание во соодветното поле на истражување.

Студијата на Универзитетот Стенфорд вклучува рангирање од 7 милиони научници од целиот свет, од 22 области и 176 под-полиња на студии.

Google+