COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Актерот Бајруш Мјаку го посети УЈИЕ и ја донираше книгата „Мудрост и глупост“

Познатиот албански актер и творец, Бајруш Мјаку, денес (3. февруари 2021 година), го посети Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово и во оваа прилика на Универзитетската библиотека „Макс ван дер Штул“ и подари неколку примероци од неговата најнова книга „Мудрост и глупост “. Меѓународно реномираниот актер, Бајруш Мјаку оствари средба со ректорот акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети, со кого, во пријателска атмосфера, разменија мислења за образовните актуелни настани, но и за театарската култура.

Ректорот Беџети во знак на почит му додели благодарница на актерот Бајруш Мјакут од името на Универзитетот на Југоисточна Европа во знак на почит кон гестот, но и за неговиот придонес како истакнат актер на албанскиот театар воопшто.

„Мудрост и лудост“, е најновата книга на Бајруш Мјаку, која е опишана како вистинска монографија на Албанскиот театар во Скопје, но и како автобиографија на авторот, кој ги зачувал сите документи и ги обележал сите настани за неговата работа во овој театар и пошироко.

Google+