COVID-19 Information and Protocol

Login

Anëtarët e stafit duhet të përdorin llogarinë e tyre Webmail për identifikim.

Universiteti i Evropës Juglindore
jetëso dijen tënde!

Aktori Bajrush Mjaku vizitoi UEJL-në dhe dhuroi librin “Urtësi dhe Marrëzi”

Aktori dhe krijuesi i mirënjohur shqiptar, Barjush Mjaku, sot (3 shkurt 2021), vizitoi Universitetin e Evropës Juglindore në Tetovë dhe me këtë rast për Bibliotekën universitare "Maks van der Shtul" dhuroi disa kopje të librit të tij të fundit “Urtësi e Marrëzi”. Aktorin me renome ndërkombëtare, Bajrush Mjaku e priti Rektori Akad. Prof. Dr. Abdylmenaf Bexheti, me të cilin, në një atmosferë miqësore shkëmbyen mendime për aktualitet arsimore, por edhe të kulturës teatrore.

Rektori Bexheti në shenjë respekti aktorit Bajrush Mjakut i ndau Mirënjohje në emër të Universitetit të Evropës Juglindore në shenjë respekti për gjestin, por edhe për kontributin e tij si aktor i spikatur i teatrit shqiptar në përgjithësi.

“Urtësi dhe Marrësi”, është libri i fundit i Bajrush Mjakut, i cili është cilësuar si një monografi e vërtet e Teatrit Shqiptar në Shkup, por edhe si një autobiografi e autorit, i cili me fanatizëm i ka ruajtur të gjitha dokumentet dhe shënuar të gjitha ngjarjet për punën e tij në këtë teatër dhe më gjerë.

Google+