COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Институтот „Макс ван дер Штул“ ќе биде партнер на конзорциумот на проектот „Fakespotting“ финансиран од Европската Комисија под грантот за стратегиски партнерства на Еразмус +

Главната цел на проектот е иновација во областа на писменоста на дигиталните информации и улогата на високото образование во подобрувањето на капацитетите на луѓето да управуваат со комплексни информации, да размислуваат автономно и креативно, да ги користат ресурсите паметно (вклучувајќи ги и дигиталните) и да бидат издржливи. Проектот се соочува со приоритетот на „отворено образование и иновативни практики во дигитална ера“.

Целите, активностите и конечните резултати ќе иновираат дигитални методи и алатки за учење во ВО и образованието на возрасните, справувајќи се со он-лајн дезинформациите. Проектот ќе биде координиран од Универзитетот во Болоња. Другите партнери ги вклучуваат: Универзитет во Лојола (Шпанија), Меѓународната и консултантска агенција за мобилност (Шпанија), Пагела Политика (Италија), ГЛОБСЕК (Словачка), Универзитет Матеја Бела (Словачка), Универзитет во Тирана (Албанија) и Школата за новинари од Нови Сад (Србија).

Проектот ќе заврши во 2023 година.

Google+