COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Клаус Тохтерман е избран за нов претседател на Oдборoт на Универзитетот на Југоисточна Европа

Денес (11.09. 2020 год.) се одржа конститутивниот состанок на новиот состав на Одборот на Универзитетот на Југоисточна Европа. На овој состанок се потврди новото членство на Одборот на Универзитетот, кое се состои од седум члена.

Новите членови на Одборот од меѓународната заедница се: Клаус Тохтерман, од Универзитетот во Киел, Германија и Џон Париш Спроул, од Универзитетот во Индијана - ИУПУИ, САД. Од Сенатот на Универзитетот нови членови се: проф д-р Вероника Карева, проф. д-р Вели Креци и проф. д-р Висар Шеху. Членови од локалната заедница се: д-р Елена Думова и г. Неби Хоџа.

За нов претседател на Одборот е избран проф. д-р Клаус Тохтерман, додека проф. д-р Вели Креци е избран за потпретседател.

На овој состанок, Одборот ги избра и своите работни тела, како што се Извршниот комитет и Комитетот за ревизија и управување со ризици.

Мандатот на новите членови на Одборот е четири години и ќе заврши во август 2024 година.

Google+