COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Алберие Џемаили, поранешен студент (алумни) од УЈИЕ избрана за аташе и претставник на младите во мрежата на млади Европски амбасадори

Алберие Џемаили е избрана за претставник на младите од Северна Македонија и Западен Балкан од мрежата на млади Европски амбасадори . Таа беше избрана за Европско младинско аташе со директно гласање на младите, каде беа избрани вкупно 10 млади од Северна Македонија, 5 аташеа и 5 амбасадори со тригодишен мандат.

„Мојот избор значи подобра позиција на младите на меѓународната сцена и многу посилен глас на претставниците на младината од она што беше досега“, рече Алберие Џемаили.

Албрие Џемаили е алумни на Универзитетот на Југоисточна Европа на додипломски студии, а тековно е студент на магистерски студии за дипломатија.

Платформата на млади Европски амбасадори (МЕА) претставува креативна мрежа на идни млади лидери, кои се очекува да имаат големо влијание врз развојот на настаните во регионот на Западен Балкан.

Google+