COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Студентскотособрание и студентската асоцијација им поделија бесплатни маски и ракавици на граѓаните на Тетово и на Скопје

Претставници на Студентското собрание иСтудентската асоцијација на УЈИЕ, денес (7.април 2020 година), во Центарот воТетово и во Скопје на граѓаните им поделија бесплатни маски и ракавици, се со цел да придонесат во спречувањето на ширењето и заштитата од ризици од пандемијата со вирусотКовид 19.

„Денес ние како Студентско собрание од УЈИЕ сме во Центарот на градот и дистрибуираме маски и ракавици. Истовремено, оваа активност се спроведува и во Скопје. Нашата порака до граѓаните на РСМ е да ги почитуваат новите мерки на Владата на РСМ, додека на студентите им предлагаме да останат дома и да присуствуваат на он-лајн предавањата, како што започнавме уште од вториот ден на оваа пандемија и сега ќе имаме можност да ги полагаме испитите он-лајн “- рече Агрон Демири, претседател на Студентското собрание во УЈИЕ.

Универзитетот наЈугоисточна Европа, одпочетокот на опасноста од ширење на корона- вирусот , ги презеде сите мерки за да ги заштити студентите и вработените, но без да го загрози наставниот процес. Имајќи искуство во далечинко учење, академскиот кадари студентите веднаш се прилагодија и на овој начин.

Покрај масовното учество во далечинското учење, Студентското собрание и Студентската асоцијација се приклучија во поддршка на глобалната кампања за подигање на свеста на населението да остане дома во оваа вонредна состојба. Тие, преку креативно фотографирање, ја пренесуваат пораката зошто е важно да се остане дома за да се спречи ширењето на корона- вирусот.

Галерија на слики

Google+