COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Проф. д-р Насир Селими е избран за нов претседател на Сенатот на Универзитетот на Југоисточна Европа

Проф. д-р Насир Селими е избран за нов претседател на Сенатот на Универзитетот на Југоисточна Европа на последната седница на овој орган, која се одржа во вторникот (25. февруари 2020 година). Професорот Селими го заменува проф. д-р Јонуз Абдулаи, чиј мандат заврши.

Насир Селими е професор на Факултетот за бизнис и економија на Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово, од 2002 година. Своето образование го заврши во родниот град и во Приштина. Тој ја започна својата професионална кариера како економист во деловниот сектор. Во 2003 година тој беше назначен за Продекан за академски работи на Факултетот за бизнис и администрација на УЈИЕ, а од 2004 до 2008 година беше Декан на истиот Факултет. Во периодот 2018-2020 година беше член на Одборот на Универзитетот. Проф. Селими има објавено голем број научни трудови во научни списанија на странски и на мајчин јазик како и неколку универзитетски книги и учебници од областа на економијата и меѓународната економија.

Сенатот е главниот орган за академските работи на Универзитетот.

Google+