COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

УЈИЕ продолжува да напредува во рангирањето на меѓународно,на регионално и на локално ниво

Постојат различни институции во светот кои ги рангираат универзитетите врз основа на различни критериуми. Универзитетот на Југоисточна Европа на повеќето рангирања се рангираше како еден од најуспешните универзитети во Република Северна Македонија и во регионов.

На последното рангирање на меѓународната веб-страница webometrics.info, Универзитетот на Југоисточна Европа (УЈИЕ) се наоѓа на второто место меѓу албанските универзитети во регионов и на третото меѓу сите универзитети во Република Северна Македонија.

„Нашиов Универзитет секоја година ги подобрува своите перформанси иако има ограничени квантитативни параметри. Ние сме рангирани меѓу најдобрите универзитети и покрај тоа што многу од овие универзитети имаат подолга традиција и поголем број на факултети “, вели ректорот на УЈИЕ, акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети.

Споредено со периодот од 2019 година, УЈИЕ бележи пораст од 286 места на глобално ниво и сега е рангиран на 3931 место, додека минатата година беше на 4217 место.

Универзитетот на Југоисточна Европа, заснован на академската перформанса во наставата, научно - истражувачката работа бележи значителен пораст на светските и на регионалните ранг-листа кои ги рангираат универзитетите врз основа на нивните перформанси.

Google+