COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Агрон Демири гласот на секој студент на УЈИЕ

Агрон Демири студент на Факултетот за јазици, култури и комуникации, ја стекна довербата да ја предводи студентската организација на Универзитетот на Југоисточна Европа, студентското собрание и асоцијација, по неодамнешните студентски избори.

„Секоја задача има свои одговорности, но бидејќи и јас самиот сум студент тоа ќе го олесни решавањето на проблемите и ќе може да бидам гласот на секој студент на овој Универзитет. Јас ќе бидам критички настроен кон неправдата што може да се направи пред студентите и нема да дозволам такво нешто да се случи. Ги повикувам студентите да бидат критички кон нас како кон Студентско собрание, доколку увидат дека нашитеделувања не се во нивен интерес “, вели Демири.

Студентското собрание вклучува многу други сектори, кои главно се насочени кон масовно активирање на студентите и искористување на нивниот креативен потенцијал за да имаат големо влијание во сите аспекти на функционирањето на студентите.

„Активностите на ССА ќе бидат многубројни и им ветив на студентите дека со сите мои сили и со помош на другите членови на ССА ќе се обидеме повторно да ги активираме не само клубовите што ги имаме во рамките на нашата организација, туку и ќе се обидеме да ги реактивираме студентите да се вклучат во активности што ќе ги организираме како собрание“, истакна Демири.

Претседателот на студентите од УЈИЕ вели дека создал добар тим кој има потенцијал и пред сè е подготвен да работи и да им служи на асоцијацијата и на студентите. Исто така, соработката со универзитетските тела во интерес на студентите ќе биде еден од приоритетите на Агрон Демири.

„Јас ќе бидам отворен за барањата на Ректоратот во корист на студентите и ќе соработувам со сите други тела на Универзитетот и особено ќе соработувам со Центарот за кариера, Библиотеката„ Макс ван дер Штул “и Технолошкиот парк“, вели тој.

Соработката со други слични здруженија во земјава, но и пошироко, ќе биде и една од целите на претседателот Демири и Студентското собрание и асоцијација.

„Јас планирам да се сретнам со други асоцијации и да се обидам да најдам заеднички јазик за спроведување на проекти со нив. Исто така, во Акциониот план изјавив дека соработката со студентскитре собранија, разните невладини организации и разните клубови од земјава и од странство, несомнено, ќе биде примарна во текот на мојот мандат како претседател “.

Студентското собрание и асоцијација и Студентскиот правобранител се двете главни тела што ги штитат интересите на студентите во УЈИЕ.

Google+