COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Зекије Азизи и Шпреса Изаири магистранти по бизнис и економија од УЈИЕ добитници на првите две места на Годишниот конкурс на Комисијата за хартии од вредност за млади научници

М-р Зекије Азизи, дипломиран на Универзитетот на Југоисточна Европа е добитник на првата награда на годишниот конкурс за хартии од вредност за млади студенти, за најдобра работа од областа на пазарот на капитал на тема: „Анализа на стечајните модели за деловни компании котирани на Македонската берза “.

На овој конкурс, втората награда и припадна на Шпреса Изаири Бафтијари, исто така магистрант на Универзитетот на Југоисточна Европа. Оваа награда Шпреса ја подели со Горан Христов (асистент) на Економскиот факултет - Универзитет „Св. Кирил и Методиј“.

Зекије Азизи и Шпреса Изаири Бафтијари имаат завршено магистерски студии по бизнис и економија во 2019 година.

Добитниците на наградите ќе присуствуваат на бесплатната обука „Инвестициско советување“ која се нуди од Комисијата за хартии од вредност на Република Северна Македонија.

Ментор на кандидатите од УЈИЕ беше проф. д-р Јетон Мазлами, кој изрази задоволство од успехот на магистрантите и истакна дека ова уште еднаш го докажува квалитетот и професионалноста на нашиот универзитетски кадар.

Google+