COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Агрон Демири е избран за нов претседател на Студентскoто собрание на УЈИЕ

Членовите на Студентското собрание, на состанокот што се одржа во понеделникот (27. јануари 2020 година) во УЈИЕ Тетово, гласаа Агрон Демири да биде новиот претседател и Бујар Сопа потпретседател на оваа асоцијација.

Во трката за претседател имаше двајца кандидати, Агрон Демири и Арјон Фејзулаху. Кандидатот Агрон Демири освои мнозинство гласови и доверба од членовите на собранието.

„Денес студентите ми ја доверија функцијата претседател на Студентското собрание и асоцијација во УЈИЕ. Како што ветив, активностите на студентите ќе се зголемат и критичкиот глас на студентите повторно ќе се оживее“, рече Агрон Демири во својата прва јавна изјава.

Студентското собрание на својата прва седница ќе ги избере своите претставници во Универзитетскиот сенат ќе ја иницира постапката за отворање на повик за избор на студентски правобранител.

Агрон Демири е студент на Факултет за јазици, култури и комуникација, додека Бујар Сопа е студент на Факултетот за современи науки и технологии.

Google+