COVID-19 Information

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Проекција на филмот за одбележување на Меѓународниот ден на човековите права

Филмот „Соочување со змејот“ од Седика Мојадиди беше прикажан денес (12.12.2019) во рамките на Неделата на човековите права на Универзитетот во Југоисточна Европа.

Филмот е прикажан како дел од проекциите „Филмови кои значат“ по повод Меѓународниот ден на човековите права, организиран од Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Северна Македонија со поддршка на Амбасадата на Кралството Холандија.

На филмот учествуваа студенти, претставници на Феминистичкиот клуб, претставници на Форумот на жените и универзитетскиот кадар.

По проекцијата, се одржа дискусија на темите кои се третираа во филмот и се однесуваше на родовата еднаквост, улогата на жените во општеството и човековите права. На овие теми зборуваа: проф.д-р Беса Арифи, Аделина Марку, Џане Крешова од Форумот на жените и Тања Стоименковска од Хелсиншкиот комитет.

Фото галерија ->

Google+