Login

Anëtarët e stafit duhet të përdorin llogarinë e tyre Webmail për identifikim.

Universiteti i Evropës Juglindore
jetëso dijen tënde!

Projeksion filmik për shënimin e Ditës Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut

Në kuadër të Javës së të Drejtave të Njeriut në Universitetin e Evropës Juglindore, sot (12.12.2019), u shfaq filmi "Përballja me Dragoin (Facing the Dragon)" të regjisores Sedika Mojadidi.

Filmi shfaqet në kuadër të projeksioneve "Filmat që kanë rëndësi (Movies that Matter)",me rastin e Ditës Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut, të organizuar nga Komiteti i Helsinkit për të Drejtat e Njeriut të Republikës së Maqedonisë së Veriut me mbështetjen e Ambasadës Hollandeze.

Filmi u ndoq nga studentët, përfaqësues të Klubit Feminist, përfaqësues të Forumit të Gruas dhe staf i universitetit.

Pas shfaqjes së filmit u mbajt një diskutim lidhur me temat që trajtonte filmi dhe që kishin të bëjnë me barazinë gjinore, rolin e femrës në shoqëri dhe të drejtat e njeriut. Për këto tema, folën: Prof. Dr. Besa Airfi, Adelina Marku, Xhane Kreshova nga Forumi i Gruas dhe Tanja Stoienovska nga Komiteti i Helsinkut.

Galeria e fotografive ->

Google+