COVID-19 Information

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Британската амбасадорка н.е Рахел Галовеј во посета на УЈИЕ

Амбасадорката на Велика Британија во Северна Македонија, н.е Рахел Галовеј, денес (26 ноември 2019 година), го посети Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово. Таа имаше средба со ректорот акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети при што разговараа за тековните активности на Универзитетот и за идните планови.

Амбасадорката Галовеј беше особено заинтересирана за образовниот систем во земјата и за поддршката на институциите за Универзитетот, со оглед на перформансите и спецификите на УЈИЕ во однос на високата стапка на вработеност на студентите, функционирањето на Центарот за кариера и Технолошкиот парк и другите можности за студентите во УЈИЕ . Социјалното влијание на Универзитетот од сите аспекти останува висок приоритет како во стратегијата така и во делувањата.

Делегацијата на британската амбасада се состоеше од г-ѓа Џилијан Смит - втор секретар за политички прашања и г-дин Кренар Абази - втор службеник за проекти и политички советник.

Ректорот Беџети и делегацијата од Британската амбасада имаа прошетка низ Универзитетскиот кампус, каде амбасадорката Галовеј имаше можност да се запознае со некои од главните центри на Универзитетот, како и со инфраструктурата и капацитетите за учење.

Google+