COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Претставници од Бизнис-школата Саид од Универзитетот во Оксфорд во посета на УЈИЕ

Во четврток (3.10.2019), Ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа - акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети - и Претседателот на Одборот на Универзитетот, проф. д-р Денис Фарингтон, ја примија делегацијата од Бизнис-школата Саид од Универзитет во Оксфорд. Делегацијата беше составена од Дејв Тулет - вонреден соработник на Извршната програма - и Елеонор Мареј, виш соработник за практиките на менаџирање. На состанокот присуствуваа проф. д-р Фатмир Бесими и г. Живко Мукаетов, како иницијатор на иницијатива за изготвување програми за извршен менаџмент и лидерство во Северна Македонија.

Целта на средбата беше да се истражат потребите и можностите на регионалниот пазар на Западен Балкан, дури и во контекст на програмата на Берлинскиот процес за дизајнирање и понуда на програма за извонредност во извршниот менаџмент и лидерство, за приватниот, јавниот како и за граѓанскиот сектор.

Ректорот Беџети ја извести делегацијата на Бизнис-школата Саид за можностите за меѓусебна соработка, со чекорите што ги презема Универзитетот во промовирање на лидерството и вклучување на деловната заедница не само во реализација на практиканти, туку и во дизајнирање на студиски програми и потребни профили за бизнис-заедницата.

Иницијативата на Бизнис-школата Саид има за цел да ги истражи потребите и можностите за дизајнирање програми за извршен менаџмент и лидерство во Северна Македонија и во регионот на Западен Балкан. Оваа иницијатива има за цел да го промовира лидерството меѓу деловната заедница и креаторите на политики од јавниот сектор, со цел тие да се справат со сложените предизвици за интегрирање на регионот во развиените пазари во глобализираниот свет.

Google+