COVID-19 Information

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

На УЈИЕ започна новата академска година за дигиталната генерација на студенти на најдигитализираниот универзитет во регионов

Во вторник (1. октомври 2019 год.), на Универзитетот на Југоисточна Европа започна новата академска 2019/20 година, која се одбележа со пригодна церемонија за прием на студентите од прва година.

Студентите ги поздрави претседателот на Одборот, проф. д-р Денис Фарингтон, кој рече дека секогаш на почетокот на академската година на сите студенти им кажуваме дека тие го направиле најдобриот можен избор.

„ Ова е точно, затоа што имаме најквалитетни студенти кои се вработени низ целиот свет и имаме најголема стапка на вработеност на нашите дипломирани студенти“, рече меѓу другото претседателот на Одборот, проф. д-р Денис Фарингтон.

„Вашата возраст денес одговара на возраста на нашиов Универзитет. Вие сте генерација на дигитализација и избравте да студирате на најдигитализираниот универзитет во земјава и во регионов “, рече во своето поздравно обраќање ректорот акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети.

„Вашата онлајн апликација, вашите информации за прием, составувањето на вашиот распоред, предавањата и целиот академски процес се до вашиот индекс, сите се електронски. Оваа година имаме најголем број стипендии, кои сочинуваат околу 40% од новите студенти. Стипендијата е статус што ве прави да се чувствувате привилегирани. Исто така, ние сме Универзитет, кој доби најголем број грантови за студенти за размена во рамките на програмата Еразмус +. Искористете ја максимално оваа единствена можност и пренесете ги меѓународните кредити на вашиот Универзитет.“

Ректорот Беџети ги повика сите студенти да ги адресираат негативните прашања, бидејќи секој од нив индивидуално е многу важен за нас.

„Мојот и-мејл и мојата врата се секогаш отворени за вас, затоа што ние сме посветени да ви ги дадеме најдобрите услуги и да ви ги обезбедиме сите можности“, рече ректорот Беџети, кој на студентите од прва година на овој Универзитет им посака да се чувствуваат како дома.

Претседателот на Студентското собрание и асоцијација, Арјон Фејзулаи, им рече на студентите од прва година дека од овој ден почнуваат да ги градат своите професионални и животни можности.

„Но, ние студентите од УЈИЕ сметаме дека ни е полесно, бидејќи сите вработени тука се во наша служба и ние сме едно големо семејство – Семејството на УЈИЕ“, рече меѓудругото Фејзулаи.

По церемонијата, сите студенти продолжија со предавања и други активности предвидени во рамките на наставниот процес.

Google+