COVID-19 Information

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Претседателот на Одборот на Универзитетот на ЈИЕ, Денис Фарингтон, присуствуваше на состаноците во Ерменија за ревидирање на нацрт-законот за високото образование

Претседателот на Одборот на Универзитетот на ЈИЕ, Денис Фарингтон, присуствуваше на состаноците во Ерменија за ревидирање на нацрт-законот за високото образование

Претседателот на Одборот на Универзитетот, во својство на експерт на Советот на Европа, неделава учествува на состаноци во Ереван, Ерменија со претставници од Министерството за образование и наука, од универзитетите и од други организации да го дискутираат ревидирањето на нацрт-законот за високо образование, проект кој започна во 2012 година. Меѓу другите точки во нацрт-законот, рамка кој е многу пократка од тековниот Закон усвоен во 2004 година и претставува потенцијален модел за авторитетите во Северна Македонија, е вклучувањето на кодексот на однесување за раководниот кадар, вработените и студентите.

Google+