COVID-19 Information

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Универзитетско рангирање: УЈИЕ е меѓу најдобрите во регионот

Постојат различни институции во светот кои рангираат универзитети, врз основа на различни критериуми, Универзитетот на Југоисточна Европа во најголем дел од реализираните рангирања е рангиран меѓу најуспешните универзитети во Република Северна Македонија и во регионов.

На меѓународната веб-страница webometrics.info, на последното рангирање на универзитетите во светот, Универзитетот на Југоисточна Европа (УЈИЕ), беше рангиран на второто место меѓу албанските универзитети и на трето меѓу сите универзитети во Република Северна Македонија.

Споредено со периодот 2014-2019, УЈИЕ на светско ниво го подобри својот ранг за 2861 места и сега е рангиран на 4217 место.

Универзитетот на Југоисточна Европа, базиран на академска настава, научните истражувања забележа зголемување на глобалното и на регионалното рангирање, според рангирањата на универзитетите врз основа на нивните перформанси.

Google+