COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

УЈИЕ ја интезивира меѓународната академска размена – проф. д-р Вели Креци ќе одржи четиринеделно предавање на последипломски студии за предметот Ефективно креирање политики

Професорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, Вели Креци, ќе одржи четиринеделно предавање на последипломски студии за предметот ефективно креирање политики на Универзитетот во Сиетл, Институтот за јавна администрација за време на летниот семестар од 2019 година.

Ова е резултат на зголемената соработка со Универзитетите од САД преку програмата за размена поддржана и спонзорирана од Стејт Департманот на САД. Вели Креци е поранешен Фулбрајт научник и од септември 2018 година е во својство на директор на Институтот „Макс ван дер Штул“ на УЈИЕ каде пречека визитинг-професори меѓу кои и Фулбрајт научникот проф. Лари Хјубел од Универзитетот Сиетл минатиот семестар.

На Универзитетот на Југоисточна Европа, во текот на оваа академска година имаше 10 меѓународно признати професори од партнерските универзитети од САД и од Европа кои на УЈИЕ предаваа за студенти на различни факултети и циклуси на студии.

Институтот и Универзитетот силно го поттикнуваат споделувањето на искуства и ресурси преку размена на научници и професионалци за постигнување на поголемо влијание врз квалитетот на образованието и истражувањето.

Универзитетот дава стратешко значење за интернационализацијата преку овозможување на средина за создавање можности за воспоставување билатерална и мултилатерална соработка и размена.

Google+