COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Презентација за технологијата блокчеин од д-р Менан Селими на неделата на презентации на Алумни во Институтот „Макс ван дер Штул“

Во рамките на активностите на Институтот „Макс ван дер Штул“ ( МВДШ) - презентации на поранешните студенти на универзитетот (алумни) кои се во странство, д-р Менан Селими во средата (19. јуни 2019 година) одржа презентација на тема „Кон блокчеин технологија - овозможување безжични мрежи“ .

Врз основа на неговото искуство на Универзитетот во Кембриџ, во Политехничкиот универзитет Каталонија во Барселона и во Ammbr startup, тој даде детално објаснување за блокчеин технологијата и нејзината примена во безжични телекомуникациски мрежи.

Блокчеин е иновативна технологија која има за цел функционална и безбедна употреба на виртуелни валути (особено Биткоин).

Менан Селими е новоименуван вонреден професор на Институтот „Макс ван дер Штул“ (УЈИЕ), претходно, бил постдокторски научен соработник на Универзитетот во Кембриџ.

Google+