COVID-19 Information and Protocol

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Матурантите од гимназијата „Зенел Хајдини“ - Гњилане го посетија УЈИЕ во Тетово

Во средата (15. мај 2019 година) матурантите од Гимназијата „Зенел Хајдини“ од Гњилане го посетија Универзитетот на Југоисточна Европа во Тетово.

Деканот на Правниот факултет, проф. д-р Аднан Јашари и другите членови на академскиот кадар ги известија матурантите за студиските програми, средината, критериумите за студирање, квалитетот на додипломските и магистерските студии на овој факултет.

Матурантите од гимназијата формираа „Зенел Хајдини“, откако ги добија релевантните информации за студиските програми на Правниот факултет, ги посетија просториите на кампусот на Универзитетот на Југоисточна Европа, како што се Библиотеката „Макс ван дер Штул“, студентскиот сервис и студентските домови. Во текот на прошетката во кампусот дипломираните студенти беа придружувани од студентите од овој факултет, кои исто така се од Гњилане.

Во рамките на програмата беше организирана Правна агора на тема „Воспоставување на семејство преку методологијата на современата репродуктивна технологија“ од доц. д-р Арта Селмани.

Google+