COVID-19 Information

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Студенти од УЈИЕ во акција за чисто и зелено Тетово

„За чисто и зелено Тетово“ беше мотото на акцијата што ја организираше Универзитетот на Југоисточна Европа - Студентскиот парламент и асоцијацијата во петокот (26.04.2019 година), со расчистување на патот од влезот на Кампусот на УЈИЕ до главниот плоштад во Тетово.

Покрај студентите од УЈИЕ, многумина членови на Универзитетот и членовите на реномираната музичка група од Тетово - Елита 5 се приклучија на акцијата. На настанот присуствуваа ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, акад. Проф.д-р Абдулменаф Беџети, кој рече дека Универзитетот секогаш ќе ги поддржува таквите иницијативи кои нè поттикнуваат сите да бидеме свесни за важноста од заштитата на животната средина.

„Целта на оваа акција е да се подигне свеста на граѓаните на Тетово, за почиста околина, ако не можеме да направиме нешто големо, барем не треба да загадуваме. Нашиот универзитет со такви активности започна многу порано и ова е дел од стратегијата, која за таа цел го одобри и спроведе Климатскиот акционен план “рече ректорот Беџети.

„Ние секогаш ќе ги поддржуваме таквите иницијативи за градот и му честитаме на Студентскиот парламент на УЈИЕ и за општествената одговорност што ја покажуваат“, рече Ариф Зибери - вокал на музичката група „Елита 5“.

Универзитетот на Југоисточна Европа директно учествува и е иницијатор на многу еколошки акции на локално и на национално ниво.

Google+