Login

Anëtarët e stafit duhet të përdorin llogarinë e tyre Webmail për identifikim.

Universiteti i Evropës Juglindore
jetëso dijen tënde!

Studentët e UEJL-së në aksion për Tetovën e pastër dhe të gjelbër

“Për Tetovën e pastër dhe të gjelbër” ishte motoja e aksionit që Parlamenti dhe Asociacioni Studentor i Universitetit të Evropës Juglindore, e mbajti sot (26 prill 2019), duke pastruar rrugën nga hapësira para hyrjes së Universitetit deri në qendër të Tetovës.

Aksionit, përveç studentëve iu bashkëngjitën edhe shumë anëtarë të stafit të Universitetit dhe anëtarët e grupit të njohur tetovar Elita 5 . Në këtë ngjarje ishte i pranishëm edhe rektori i Universitetit të Evropës Juglindore, Akad. Prof. Dr. Abdylmenaf Bexheti, i cili tha se ne gjithmonë do t’i përkrahim këto nisma që na nxisin të gjithëve të jemi më të ndërgjegjshëm për rëndësinë e mbrojtjes së mjedisit jetësor.

“Qëllimi i këtij aksioni është që të ngrejë vetëdijen te qytetarët e Tetovës, për një mjedis më të pastër, që edhe nëse nuk bëjmë diçka më shumë të paktën mos e ndotim atë. Universiteti ynë me aktivitete të këtilla ka filluar shumë më herët dhe këtë e ka pjesë e strategjisë së ti, ku për këtë qëllim e e ka miratuar dhe e zbaton Planin Aksional Klimaterik”, tha rektori Bexheti.

“Ne çdo herë do t’i përkrahim nismat e këtilla për qytetin dhe e përgëzojmë Parlamentin dhe Asociacionin Studentor të UEJL-së pë përgjegjësin[ë shoqërore që po e tregon”, tha Arif Ziberi, këngëtari i grupit Elita 5.

Universiteti i Evropës Juglindore në mënyrë të drejtpërdrejtë ka marrë pjesë dhe është nismëtare e shumë aksioneve ekologjike në nivel lokal dhe nacional.

Google+