COVID-19 Information

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Беше одржан Летен камп за критичкото размислување во дигиталната ера

На 18. и 19. април на Универзитетот на Југоисточна Европа се одржа Летниот камп „Критичкото размислување во дигиталната ера“. Учесници на овој камп се дипломирани средношколци од Тетово, Скопје, Гостивар, Дебар и од други градови.

Летниот камп беше организиран од УЈИЕ, односно од Факултетот за бизнис и економија, каде што се одржаа неколку активности, главно за обука и социјализација на матурантите.

Ректорот на Универзитетот на Југоисточна Европа, акад. проф. д-р Абдулменаф Беџети ги информираше матурантите за целта за организирање летни кампови, кои во модерните времиња се организирани во програмски формат.

„Имате можности многу да направите и да видите во нашиот Кампус, да се запознаете со инфраструктурата и животната средина, суперструктурата - најмногу во поглед на човечките ресурси, воспоставените системи, институционалната култура и студентскиот живот“, рече ректорот Беџети, кој одржа и предавање за клучната тема на летниот камп „Критичкото размислување во дигиталната ера“.

Деканот на Факултетот за бизнис и економија, проф. д-р Хирије Абази, ги поздрави матурантите и одржа предавање на тема „Влијанието на технологијата во образованието“.

Предавања одржаа и проректорот на УЈИЕ за академско планирање и дигитализација, проф. д-р Владимир Радевски, и раководителот на Секторот за обука и развој во компанијата „Еколог“, м-р Евзал Ракипи.

Симболично, Летниот камп ги поврза тековните студенти на УЈИЕ и средношколците за да стекнат искуство и да им овозможат на матурантите од средните училиште да добијат пореална слика за Универзитетот и за тоа како студирањето тука би можело да ја развие нивната професионална кариера. Матурантите активно учествуваа во многу спортски, културни и музички активности.

Google+