COVID-19 Information

Login

Членовите на универзитетскиот кадар треба да ја употребат нивната Webmail сметка за да се најават на системот.

Универзитет на Југоисточна Европа
оживеј го знаењето!

Доделување на наградите за Националниот натпревар Spelling Bee Северна Македонија 2019

Церемонијата на доделување на наградата Spelling Bee Северна Македонија се одржа во петокот, 12 април 2019 година во Скопје, во просториите на Мировниот Kорпус Северна Македонија.

Во текот на март и април УЈИЕ беше домаќин на регионалниот натпревар во Тетово и Скопје, а на 6 април во кампусот на ЈИЕУ во Скопје се одржа Националниот Натпревар Spelling Bee Северна Македонија 2019. Дваесет и еден талентирани натпреварувачи од целата земја добија награди од специјалниот гостин на Амбасадата на САД, TDY Сузан Фалатко. Овогодинешниот натпревар беше особено предизвик со над 3.000 ученици од основните и средните училишта кои учествуваа во различни фази и категории на натпреварот.

Беса Битиќи, претставник на Центарот за јазици и координатор на настанот доби Признание, а заедно со Мecca Slaughter -УЈИЕ Фулбрајт ги доделија подароците за победниците во име на УЈИЕ. Директорот на Мировниот Корпус Северна Македонија, Марк Ханафин и Вејд Париш, главниот организатор, го изразија своето задоволство од натпреварот и благодарност до Универзитетот на Југоисточна Европа за постојаната поддршка како еден од клучните партнери на овој голем предизвик.

Честитки за победниците на Националниот натпревар Spelling Bee 2019!

Google+